Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

In analistenkringen wordt aandeel Telenet gekocht

Doordat vorige week ook Citi Research, KBC Securities en Morgan Stanley erbij kwamen werd de groep analisten die het aandeel Telenet aanbevelen nog wat groter. In de maand september zijn er nu effectief zeven brokers die hun positieve opinie over de telecomgroep bevestigden of naar boven bijstelden.

Ze zetten zelfs in op een mooie meerwaarde voor het effect. Ze verwachten dat het binnen 12 maanden op 44 euro kan uitkomen. Op basis van een slotkoers van 32,12 euro (op 25 september ll.) zou dit een winst van 37% betekenen.

Het aandeel Telenet, waar de beleggers sedert het begin van het jaar over mopperden, lijkt dus terug enig krediet te hebben opgebouwd bij de analisten.

Een ondergewaardeerd effect

KBC Securities wijst erop dat men aan de huidige waarde van het effect het met reden kan aankopen. Ze herinneren er tevens aan dat Telenet nog niet is rechtgekrabbeld na zijn terugval in maart door de beurscrisis die gelieerd is aan het coronavirus.

De broker voegt er nog aan toe dat Telenet zich toch onderscheidt van zijn sectorgenoten dankzij de vooruitzichten van de groep, hun defensieve karakter en het feit dat Telenet zelf eigenaar is van hun infrastructuur. 

Verder geeft KBC Securities ook nog mee dat de gedeeltelijke verkoop van zendmasten, de terugkoop van het bedrijf door meerderheidsaandeelhouder Liberty Global, een eventuele overname van VOO of een fusie met Vodafone-Ziggo de koers een boost zou kunnen bezorgen.

Dividendrendement

Sommige beleggers zouden zich ook kunnen laten verleiden door het dividend voor het boekjaar 2020. De analisten verwachten het op 2 euro (*), wat op basis van de slotkoers op 25 september (32,12 euro) een dividendrendement biedt van 6%. Als vergoeding voor het boekjaar 2019 keerde Telenet in totaal 1,87 euro per aandeel uit. 

Uitgekeerd dividend voor het boekjaar 2019 1,87 euro

Uitgekeerd dividend voor het boekjaar 2018

5,30 euro

Uitgekeerd dividend voor het boekjaar 2012

7,90 euro

Uitgekeerd dividend voor het boekjaar 2011

4,25 euro

Uitgekeerd dividend voor het boekjaar 2010

4,50 euro

Na verschillende magere jaren keert Telenet nu al twee jaar weer een dividend uit. De telecomgroep wil tussen 50 en 70% van zijn vorig jaar beschikbare cash flow als (tussentijds en slot-) dividend uitbetalen. 

Interesse voor het aandeel? Aarzel niet ons uw aankooporders door te geven via het nummer +32 (0) 2 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be

Bron

KBC Securities zet Telenet op kooplijst (Beursduivel.be)

(*) Bron: Bloomberg