Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Dit zijn de 5 favoriete CAC40 aandelen van de analisten

Oblis geeft u een overzicht van de aandelen op de beursindex CAC40 met de mooiste progressiemarge op 12 maand op basis van de consensus bij de analisten (*).

1. Unibail-Rodamco-Westfield: een potentieel van 49%

Van alle effecten die de sterindex vormen van de Beurs van Parijs biedt Unibail-Rodamco-Westfield (URW) het grootste haussepotentieel. In analistenkringen wordt er namelijk over een koers van 53,27 euro binnen 12 maand gesproken. Dit stelt een potentiële meerwaarde van 49% in het vooruitzicht voor deze Europese leider in commercieel vastgoed.

Aan de huidige koers biedt het aandeel een grote korting ten opzichte van de herziene netto-activa voor wedersamenstelling van het vastgoedbedrijf, dit is het bedrag dat moet betaald worden om hetzelfde eigen vermogen te hebben. Met deze indicator evalueert men of een immobiliënbedrijf met korting of met een supplement wordt verhandeld. Unibail-Rodamco-Westfield zegt hierover zelf dat dit op 197 euro per effect komt, of een korting van ongeveer 82% per aandeel.

Om het hoofd te bieden aan de onzekerheid door de gezondheidscrisis zit de groep momenteel in een procedure om zijn balans te versterken. Half september voerden ze een kapitaalsverhoging door van 3,5 miljard euro. Dit gebeurde in het kader van een groter herfinancieringsplan ter waarde van 9 miljard, waarbij er bepaalde activa werden verkocht. Dinsdag kondigden ze ook de verkoop aan van een gebouw van 0,62 miljard euro.

2. Axa: een potentieel van 43%

Een andere waarde die de analisten volgen is die van verzekeraar Axa. De consensus stuurt het aandeel richting 23 euro (22,81 euro om precies te zijn) tegenover een slotkoers van 15,96 euro op dinsdag.

Axa komt vooral in het nieuws door procedures die zijn aangespannen door vele honderden verzekeringnemers. Ze eisen compensatie voor het geleden exploitatieverlies van in de periode dat hun zaak moest sluiten. Axa heeft voorlopig meer rechtzaken gewonnen dan dat ze er verloren heeft.

3. Crédit Agricole: een potentieel van 43%

Met een potentieel van meer dan 43% (huidige koers van 7,42 euro met een doelkoers op twaalf maand van 10,62 euro) is Crédit Agricole in goede doen. Uit de verschillende aanbevelingen blijkt dat de analisten van oordeel zijn dat het aandeel een mooie progressiemarge (of een opleving) biedt.

Crédit Agricole dat de impact voelt van de lage intrestvoeten en van de economische laagconjunctuur is de lockdown zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen. Deze financiële instelling slaagde er ondanks de gezondheidscrisis toch in een, weliswaar dalende, nettowinst van om en bij de één miljard euro voor te leggen. Hiermee bewezen ze ook dat het Wirecard schandaal hen niet te veel schade berokkende.

De groep zou zelfs een belangrijke speler kunnen worden in de consolidatie van de banken in Europa. Er zijn geruchten over een toenadering tussen UBS en Crédit Suisse, over de Deutsche Bank die een mogelijke overname zou doen in het buitenland, en inderdaad ook over Crédit Agricole. Deze coöperatieve bank zou effectief op zoek zijn naar potentiële doelwitten in Italië...

4. Total: een potentieel van 42%

Het aandeel van petroleumgroep Total valt eveneens in de smaak bij de analisten. Ze spreken over een doelkoers van 41,35 euro, tegenover de huidige 29,21 euro.

De analisten zien niet alleen een groeipotentieel in dubbele cijfers, maar ze zijn ook bijna allemaal positief over het aandeel en geven een koopadvies. Het feit dat de Franse oliegroep gedeeltelijk wil afstappen van fossiele brandstoffen en zich omvormen tot een "multi-energie" groep wordt duidelijk geapprecieerd. Eind september heeft de groep trouwens tijdens hun "Journée Investisseurs" aangegeven dat ze hun dividend op peil kunnen houden met een barrelprijs van 40 dollar (dinsdag 13 oktober was de Europese slotkoers voor een vat Brent olie 42 dollar).

We geven ook nog mee dat in het boekjaar 2019 de coupon naar 2,68 euro per aandeel steeg. Op basis van de huidige koers en een onveranderd dividend voor 2020 komt het dividendrendement op 9%, wat een heel aantrekkelijk cijfer is als men bedenkt hoe historisch laag de intrestvoeten zijn.

5. Orange: een potentieel van 41%

Orange, één van de grootste telecomoperatoren ter wereld met in 2019 een omzet van 42 miljard euro, kan ook op de goodwill van de analisten rekenen. Ze voorzien allemaal een mooie meerwaarde voor het effect met een doelkoers op 12 maand van 13,75 euro, wat aan de huidige koers van 9,72 euro een mogelijke winst van 41% zou zijn.

Uit een verklaring die is neergelegd bij de AMF (Autorité des marchés financiers en France, of de Franse waakhond over de financiële markten, nvdr) blijkt dat de CEO van Orange, Stéphane Richard, op 25 september van dit jaar 20.000 aandelen heeft gekocht van zijn eigen bedrijf, aan een eenheidsprijs van 8,93 euro. Deze operatie, voor een totaal bedrag van 178.600 euro, kan gezien worden als een teken dat de CEO vertrouwen heeft in zijn bedrijf en in de groeivooruitzichten.

Opgelet: voor Belgische ingezetenen is de dubbele roerende voorheffing op uitgekeerde dividenden van toepassing.

Interesse in één van deze aandelen? Aarzel niet ons uw aankooporders door te geven op het nummer +32 (0) 2 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be

Nota en bron

Slotkoers op dinsdag 13 oktober 2020

(*) Bloomberg