Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Is het aandeel PayPal koopwaardig met de resultaten op komst ?

Op 2 november maakt PayPal de kwartaalcijfers bekend. Nadat het tweede kwartaal werd afgesloten met een recordresultaat, zijn de verwachtingen ook ditmaal hooggespannen. De leider in gedematerialiseerde wereldwijde online betalingen zou voluit hebben moeten kunnen profiteren van de hoge vlucht die e-commerce heeft genomen. Wat de koers van het aandeel een extra duwtje in de rug kan geven.

Het bedrijf dat de manier van betalen van online verkopen en het opsturen van geld op een revolutionaire manier heeft veranderd, maakt dus binnen enkele dagen de resultaten over het derde kwartaal bekend.

Tijdens het tweede kwartaal heeft deze voormalige dochter van eBay het aantal nieuwe  gebruikers met 21 miljoen zien toenemen tot 346 miljoen, terwijl het bedrag aan betalingen via het platform was toegenomen tot 222 miljard dollar. In totaal werden 3,70 miljard transacties uitgevoerd, of 39,20 transacties per actieve rekening.

De vooruitzichten voor het kwartaal afgesloten op 30 september en bij uitbreiding de eindejaarsperiode zien er goed uit, de trend geeft aan dat PayPal met volle teugen kan genieten van de spectaculaire stijging van de online verkopen die deels nog te danken is aan de periode van de lockdown.

Met de periode van de grote promoties (Black Friday en de feestdagen op het einde van het jaar) op komst, die nieuwe recordverkopen kunnen betekenen, kan het sentiment rond het aandeel op de beurs euforisch blijven. Sinds het begin van het jaar is de koers van PayPal met 88% gestegen.

Bank of America is “bullish” voor het aandeel

De analisten van Bank of America, die tot de meest optimistische behoren, rekenen op een stijging van de omzet met 30% tijdens het derde kwartaal. De Amerikaanse zakenbank heeft een koopadvies voor het aandeel. Bank of America is van mening dat PayPal op het juiste moment heeft geïnvesteerd in betaaloplossingen voor winkels, uitgestelde en mobiele betalingen. Een belangrijke vaststelling is daarbij dat e-commerce en digitale betalingen veel sneller dan verwacht op grote schaal doorbreken.

Het koersdoel van 235 dollar van Bank of America (tegenover een slotkoers van 202 dollar, of dus een opwaarts potentieel van 18%) ligt duidelijk boven de consensusverwachting bij de analisten die 218 dollar voor de komende 12 maanden bedraagt. Er zijn 38 brokers  die een koopadvies voor het aandeel geven, ten opzichte van slechts eentje die adviseert om de aandelen te verkopen.

Venmo, iZettle, Simility, Hyperwallet

Zoals elk belangrijk technologiebedrijf heeft PayPal de jongste tijd veel marktaandeel gewonnen op de markt van betaalsystemen voor jongeren (maar ook op die voor oudere gebruikers).

In het kader van de diversificatie werd ten opzichte van de concurrentie een belangrijke stap voorwaarts gezet door de overname in 2018 van het Californisch bedrijf iZettle, gespecialiseerd in mobiele betalingssystemen voor kleine winkels. Met deze overname was een bedrag van 2,20 miljard dollar gemoeid.

Datzelfde jaar werd meer dan een half miljard dollar op tafel gelegd voor de overname van Simility, een bedrijf dat zich focust op de bestrijding van online fraude. Ook Hyperwallet, eigenaar van een multivaluta platform, werd in 2018 overgenomen. Dankzij deze overnames werd het klantenbestand uitgebreid met meer dan 20 miljoen eenheden.

Begin oktober 2019 kondigde PayPal aan actief te worden op de Chinese markt, dit dankzij een belang van 70% in GoPay. Het werd zodoende het eerste buitenlands online platform dat haar diensten aanbood in het land.

Met Venmo is Paypal tevens aanwezig op de markt voor « in store » betalingen, te weten de betaling via QR Code in winkels.

Om zich te onderscheiden van de belangrijkste rivalen speelt PayPal de troefkaart van de veiligheid uit. Maar liefst 1/3de van de 25.000 medewerkers zijn actief in risicobeheer en het voorkomen van fraude.

Indien u interesse hebt voor het aandeel PayPal, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.

(*) bron Bloomberg