Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Haussepotentieel met dubbele cijfers voor aandeel UCB

Opbouwen, bijkopen, overweight... de meest recente aanbevelingen voor biofarmagroep UCB zijn allemaal positief. Het aandeel biedt trouwens nog een mooie progressiemarge.

Het gemiddelde koersdoel op basis van de meest recente adviezen (*) stuurt het aandeel naar 120 euro, tegenover 94,48 euro als slot op woensdag 14 oktober. Dat is een (potentiële) meerwaarde van 27%.

Nadat er sedert het begin van het jaar al een progressie van 33% was, wat de beurswaarde van het bedrijf op 18,5 miljard euro brengt, blijft UCB dus een aanzienlijk groeipotentieel behouden.

We herinneren u eraan dat het Brusselse labo in januari aankondigde dat de resultaten voor 2019 beter zijn dan initieel verwacht. Dit komt door beter dan voorziene verkoopcijfers in het vierde kwartaal van twee van hun medicijnen, namelijk Cimzia en Vimpat. Cimzia is een behandeling tegen inflammatoire artritis en de ziekte van Crohn, Vimpat is een middel tegen epilepsie.

Bimekizumab

Toen in juni bekend raakte dat Bimekizumab, een kandidaat-medicijn tegen psoriasis, uitstekende resultaten kon voorleggen, kreeg het aandeel nog een extra duwtje in de rug. Uit studies bleek dat het medicijn duidelijk beter was dan dat van concurrenten, zei men bij UCB. Hierdoor vermoeden sommige brokers dat het medicijn dé referentie op dat gebied kan worden.

In juli liet UCB weten dat hun Bimekizumab doeltreffender was dan Cosentyx van concurrent Novartis. Dit gebeurde in een studie waarbij het gebruikt werd als een behandeling voor volwassenen met gematigde tot ernstige psoriasis.

En in september kondigde het Brusselse labo aan dat zowel de Amerikaanse als de Europese gezondheidsoverheden bereid waren het dossier te bestuderen om Bimekizumab op de markt te brengen.

Meer dan 5 miljard euro omzet

Deze Belgische groep, die 90 jaar geleden werd opgericht, focust zich op het ontwikkelen van medicijnen en innovatieve oplossingen voor het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten die aan een aantal zware ziekten lijden. Dat is onder meer het geval met ontstekingsartritis, osteoporose, lupus,en de ziekte van Crohn wat ziekten van het immuunsysteem betreft. Voor de behandeling van epilepsie en Parkinson, aandoeningen van het centraal zenuwstelsel, worden eveneens geneesmiddelen ontwikkeld.

UCB heeft ook Keppra, Vimpat en Briviact op de markt voor de behandeling van epilepsie. Neupro wordt voorgeschreven voor de ziekte van Parkinson.

De groep denkt dit jaar op een omzet tussen 5,05 en 5,15 miljard euro uit te komen, tegenover 4,9 miljard in 2019.

UCB, dat ongeveer 7.500 mensen tewerkstelt in een veertigtal landen, heeft een dividend van 1,24 euro uitgekeerd voor het boekjaar dat op 31 december 2019 werd afgesloten. Voor 2020 verwachten de analisten (*) 1,27 euro. Op basis van de huidige koers van 94,48 euro krijgt de belegger een brutodividenrendement van 1,34%. 

Interesse voor het aandeel? Aarzel niet ons uw aankooporders door te geven op het nummer +32 (0) 2 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be

Nota

(*) Op basis van de bij Bloomberg geregistreerde analisten