Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Is het aandeel Etsy koopwaardig met de eindejaarsfeesten op komst ?

Etsy, het wereldwijde platform voor het verkopen van thuisgemaakte en creatieve producten, zag de beurskoers sinds het begin van dit jaar met 200% stijgen. De meeste analisten blijven niettemin positief voor dit aandeel, zij denken dat de trend stevig zal blijven met de eindejaarsfeesten op komst.

Met de komst van die eindejaarsfeesten breekt ook de periode van het geven van cadeautjes aan. Reden te meer om het aandeel Etsy goed in de gaten te houden.

Opgericht in Brooklyn (New York) 15 jaar geleden biedt dit e-commerceplatform kleine ambachtslieden de kans om hun producten te verkopen. Het aanbod omvat permanent ongeveer 65 miljoen artikels, gaande van binnenhuisinrichting over modeartikelen tot vintage objecten.

Etsy is sterk aanwezig in de Angelsaksische landen (Verenigde Staten, Canada, Australië, Verenigd Koninkrijk ...) maar ook in Duitsland en Frankrijk. Veel verkopers op het platform dromen er van hun werk te kunnen opgeven om via een eigen internetwinkel artisanale producten te verkopen.

Kwartaalcijfers zijn op komst

Tijdens de lockdown profiteerde het bedrijf van de sterke toename van de e-commerce verkopen. De omzet en de winst stegen fors, terwijl de beurskoers van Etsy als een pijl uit een boog omhoog schoot.

In het tweede kwartaal kwam de omzet uit op 2,66 miljard dollar, of een stijging met 147% op jaarbasis. De winst steeg zelfs met 180% tot 150 miljoen dollar.

Met het einde van het jaar in zicht, mogen we opnieuw recordcijfers verwachten over het thans lopende vierde kwartaal. Vorig jaar was het vierde kwartaal zelfs het meest winstgevende uit de geschiedenis van het bedrijf.

Etsy publiceert op woensdag 28 oktober (één dag voor Amazon) de resultaten voor het derde kwartaal.

De beleggers kijken op de eerste plaats uit naar het succes (of het gebrek daaraan) van de initiatieven die door het management werden genomen om de conversieratio van de bezoekers te maximaliseren. Denk daarbij aan het verbeteren van de zoekfunctie of de toevoeging van videofilmpjes waarmee de 3 miljoen actieve verkopers hun producten kunnen promoten bij kandidaat-kopers.

Een stijgingspotentieel van dubbele cijfers ?

Met de cijfers op komst, stellen we vast dat de analisten vrijwel unaniem positief zijn voor het aandeel: 16 brokers hebben een koopadvies tegenover slechts één verkoopadvies. De New Yorkse broker Jefferies heeft bijvoorbeeld een koersdoel van 167 dollar voor de komende twaalf maanden.

Dit is meer dan de consensusverwachting bij de analisten, die gemiddeld rekenen op een koersdoel van 154,24 dollar. Daarmee bedraagt het stijgingspotentieel voor dit aandeel 6% op basis van de slotkoers van gisteren dinsdag op Wall Street (145,78 dollar).(*)

Indien u interesse hebt voor het aandeel Etsy, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.

(*) bron Bloomberg