Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Het aandeel Soitec kopen vóór de bekendmaking van de resultaten op woensdag?

Een knappe onbekende waarvan de koers momenteel zijn hoogste punt in 5 jaar bereikt heeft.

Deze Franse producent van halfgeleiders en computerchips voor de elektronicasector is een nobele onbekende, zeker in vergelijking met sterren als Intel, Samsung, Texas Instruments of zelfs het Belgische Melexis.

Soitec, dat nu woensdag zijn vooruitzichten voor het boekjaar 2020/2021 bekend maakt, is op wereldvlak nochtans een voorloper betreffende high-end halfgeleiders, vooral dan de gesofisticeerde apparatuur die nodig is voor de werking van 5G, en ook voor 4G (wel in de meest recente versies: 4G+ en LTE-Advanced).

Soitec heeft in de loop van het eerste halfjaar (afgesloten op 30 september ll.) zijn omzet stabiel kunnen houden. In dat eerste semester hebben ze ook een converteerbare lening (op 5 jaar) uitgegeven voor een hoofdsom van 325 miljoen euro. Rekening houdende met de emissievoorwaarden vormen die converteerbare obligaties toch een grote sprong in het diepe.

De beurskoers van Soitec doet niks anders dan stijgen. Ze ontsnapten niet aan de gezondheidscrisis, maar de impact ervan werd reeds in juli weggewerkt. Vandaag staat de koers van Soitec op zijn hoogste punt van de afgelopen 5 jaar (134,90 euro). Sedert 28 september, toen de converteerbare lening werd gelanceerd, is hij er met 10% op vooruit gegaan.