Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Nieuwe obligatie in kleine coupures voor chemiebedrijf Chemours

Het Amerikaanse chemiebedrijf Chemours Company, kortweg Chemours, heeft zopas 800 miljoen dollar op de primaire markt geleend. Dat is iets meer dan de oorspronkelijk beoogde 750 miljoen.

De nieuwe obligaties in coupures van 2.000 worden vanaf nu op de secundaire markt verhandeld. De recentste prijs ligt op 101,48% van de nominale waarde, wat overeenkomt met een rendement van 5,52% op basis van een coupon van 5,75% en een vervaldag op 15 november 2028. Een hoog rendement dus, wat ook logisch is voor een "B1" rating ("High yield") bij Moody's.

En zoals vaak het geval is met emissies in de speculatieve categorie heeft de emittent zich het recht voorbehouden om de lening vervroegd terug te betalen, namelijk in november 2023 aan 102,875% van de nominale waarde (zie de obligatiefiche voor meer details hieromtrent).

De koning van de Teflon

Chemours heeft 200 jaar ervaring op de teller staan en ontstond in 2015 als een spin-off van het bedrijf DuPont Nemours. De naam Chemours weerspiegelt de connectie die de groep heeft met de chemie als wetenschap in combinatie met de historische familienaam Nemours.

Chemours is gespecialiseerd in gefluoreerde producten en chemische oplossingen, maar is ook de uitvinder van Teflon, een fluorpolymeer dat vandaag veel gebruikt wordt in kookgerei (anti-kleefeigenschappen), maar ook in textiel (dat daardoor waterafstotend en vuilwerend wordt), communicatiekabels, auto-onderdelen en de ruimtevaart.

Naast Teflon heeft de groep nog heel wat andere producten ontwikkeld die we terugvinden in plastic en kleding, koelingssystemen en airco, mijnbouw, en verder nog in allerlei activiteiten die gelieerd zijn aan industriële productie.

Andere merken van Chemours zijn bijvoorbeeld Ti-Pure (kleurpigmenten voor de kleding-, plastic- en laminaatmarkt), Krytox (high performance smeermiddelen), Viton (rubberen afdichtingen, uurwerkbandjes en andere draagbare, elektronische accessoires), Opteon (koudemiddelen), Freon (koelvloeistoffen) en Nafion.

De beurskapitalisatie op Wall Street van de in Delaware (VS) gevestigde groep ligt op circa 4 miljard dollar. Het bedrijf stelt ongeveer 7.000 mensen tewerk verspreid over 30 productiesites van waaruit ze bijna 3.700 klanten bedienen in meer dan 120 landen. In zijn laatste boekjaar kon Chemours een omzet van 5,5 miljard dollar voorleggen. De recentste kwartaalresultaten leest u hier.