Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Life Corp: neen, het is geen Amerikaanse makelaar in levensverzekeringen, maar wel…

Namen kunnen misleidend zijn en Life Corp., dat nu dinsdag zijn resultaten voor kwartaal 3 van 2020-2021 publiceert, is daar een mooi voorbeeld van.

Snel afgeleide analisten die oppervlakkig tewerk gaan zouden het bedrijf wel eens kunnen onderbrengen in de categorie van de, hoogstwaarschijnlijk Amerikaanse, levensverzekeraars. Niets is minder waar. Life Corp. is de moedermaatschappij van de Japanse supermarktketen Life, die vooral aanwezig is in centraal-Japan (Kyoto, Osaka). Life is een lokale gigant (40.000 werknemers) en op basis van de aangeboden producten zouden ze zich in België kunnen profileren tussen Carrefour en Delhaize (hoofdzakelijk voeding, maar ook huishoudapparaten en zelfs kleding). Het wordt soms vergeten, maar ook Japan kreeg te kampen met het coronavirus. De 'essentiële" distributieketens bleven open (zoals bij ons) en Life kon ervan profiteren (zoals bij ons).De beurskoers van Life CDe beurskorp. heeft een doorsnee profiel, we kunnen het misschien wel een aarzelend profiel noemen. Wat echter sterk opviel was de koersverdubbeling tussen februari en augustus 2020, na de onvermijdelijke terugval (-18%) in februari-maart.2020. Momenteel draait de koers rond 3.650 yen, wat toch een hausse is van 40% ten opzichte van 1 januari 2020. Life Corp. is zo een van die Japanse aandelen waar zelden over gesproken wordt. Vele analisten bevelen nu Japanse aandelen aan op basis van drie hoofdargumenten. Japan is een land dat als een van de eersten de gezondheidscrisis achter zich heeft kunnen laten, de koers/winst-verhouding van Japanse aandelen ligt lager dan die van Europese en Amerikaanse aandelen, daarboven is de yen tot slot een veilige haven.