Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Apple zet de deur op een kier voor Bitcoin

Sinds Tesla, wereldwijd bekend voor zijn elektrische auto's, aankondigde Bitcoin (BTC) te willen accepteren als betaalmiddel voor de verkoop van zijn wagens, is de berichtgeving over de cryptomunt in een stroomversnelling beland. Zopas werd bekend dat Apple op zijn eigen manier de Bitcoin gekte omarmt.

De BTC wordt inderdaad een betaalmiddel dat bruikbaar is via Apple Pay, de draadloze betaaldienst van Apple. Meer bepaald ondersteunt deze laatste de BitPay betaalkaart, waarbij een samenwerkingsverband werd afgesloten met MasterCard voor betalingen via Bitcoin.

Met de BitPay-kaart (gehuisvest in de "Wallet" van Apple) kunnen Amerikaanse klanten hun cryptocurrencies rechtstreeks in dollars uitgeven in het netwerk van het bedrijf.

De bezitters van een iPhone staan daarmee momenteel op de eerste rij, aangezien BitPay pas vanaf maart operationeel zal zijn via Google Pay en Samsung Pay (Android-systeem).

Apple betreedt zodoende op zijn eigen manier het Bitcoin-universum. In de afgelopen weken stuurde de Amerikaanse broker RBC Capital Markets al het bericht de wereld in dat Apple de cryptocurrency in het vizier had.

Of het objectief het diversifiëren van de liquiditeiten is (ongeveer 200 miljard dollar) zoals Tesla heeft gedaan of het ontwikkelen van een cryptocurrency-portemonnee in Apple Pay, het bedrijf biedt zijn klanten de kans om in BTC te betalen.

Volgens Mitch Steves, analist bij RBC Capital, zou een investering van 5 miljard dollar in Bitcoin Apple in staat stellen om onmiddellijk marktaandeel te winnen, om de industrie op zijn kop te zetten en om van de Verenigde Staten een marktleider in BTC te maken.

In zijn rapport gaat Mitch Steves zelfs zo ver om te stellen dat het voor Apple een slimmere beslissing zou zijn om in Bitcoin te stappen dan om een AppleCar te assembleren ...

Via Tesla, maar ook via PayPal en nu dus ook Apple, vindt Bitcoin geleidelijk aan steeds meer ingang.

Afgelopen weekend werd bekend dat ook Jack Dorsey, CEO van Twitter, in samenwerking met rapper Jay Z de stichting "Btrust" heeft opgericht. Met een budget van 25 miljoen dollar wordt het de opdracht van deze trust om van Bitcoin de valuta van internet te maken.

Jack Dorsey, die ook CEO is van specialist in betaaldiensten Square, wijzigde zijn biografie op Twitter om alleen dit achter te laten: #bitcoin. Een hashtag van zeven letters die in alle opzichten vergelijkbaar is met die Elon Musk een paar dagen geleden heeft achtergelaten.

De Canadese autoriteiten gaven vorige week toestemming voor de lancering van het eerste indexfonds ter wereld dat zich toelegt op de handel in Bitcoins op de beurs, waardoor de beleggers makkelijker toegang krijgen tot crypto’s.

Deze berichten gaven de prijs van de virtuele valuta vleugels, waarbij nieuwe piekkoersen werden opgetekend. Zondag werd zelfs een tijdje de symbolische drempel van 50.000 dollar overschreden.