Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

THE SAGE GROUP – Deze multinationale softwarespecialist heeft vorige week gesprekken aangeknoopt met mogelijke beleggers. Doel van de operatie: een lening lanceren met een looptijd van 10 jaar. De groep uit Newcastle is samen met het Duitse SAP en het Franse Dassault Systèmes een van de belangrijkste spelers in hun branche.

SPECTRUM BRANDS HOLDINGS - Spectrum Brands Holdings, een mondiaal bedrijf dat acief is in essentiële consumptieproducten voor in huis, is van plan om via dochtermaatschappij Spectrum Brands 500 miljoen dollar binnen te halen met vervaldag in 2031. De coupon van deze nieuwe obligatie ligt op 3,875%. De groep biedt een breed gamma producten aan: ijzerwaren, verzorgingsproducten, kleine huishoudtoestellen, speciale voeding voor huisdieren... Zij zijn het bedrijf achter merken als Remington (scheerapparaten) en Eukanuba (dierenvoeding).

MCLAREN GROUP -  Als het over bedrijven gaat die mogelijk de financiële markten zullen aanspreken, gaat McLaren Group geregeld over de tongen. In september waarschuwden ze voor een mogelijke sale-and-leasebackoperatie van hun hoofdzetel en er werden verschillende banken vernoemd betreffende het herfinancieren van hun schulden en het doorvoeren van een kapitaalsverhoging. Dit alles zou passen in het kader van een globale strategie voor de consolidatie van hun balans. McLaren Group steunt op drie pijlers, namelijk McLaren Racing (Formule 1), McLaren Automotive (luxebolides) en McLaren Applied (technologie, data en engineering).

HAMBURGER HOCHBAHN – Het openbaar-vervoerbedrijf Hamburger Hochbahn wordt op de primaire markt aangekondigd met een lening van maximaal 500 miljoen euro. De groep - opgericht in 1911 - exploiteert de Hamburgse metro en een groot deel van het Hamburgse busnetwerk. De nieuwe obligaties zullen groene obligaties zijn ("Green bonds").

EURASIAN DEVELOPMENT BANK – De Euraziatische ontwikkelingsbank EBD wil tot 500 miljoen euro ophalen op de schuldenmarkt. De EBD is een regionale ontwikkelingsbank die in 2006 door Rusland en Kazachstan werd opgericht. Ze telt zes lidstaten, zowel in Azië als in Europa gelegen, waaronder Armenië, Wit-Rusland, Kirgizië en Tadjikistan. Ze heeft een "Baa1" rating ("Investment grade") bij Moody's.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.