Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

RODENSTOCK - De Duitse fabrikant van brillenglazen en monturen staat in het lijstje van mogelijke leners op de primaire markt. De groep is onlangs overgenomen door het beleggingsfonds Apax. Uit informatie van Bloomberg blijkt dat hoewel de financiële details van de operatie nog niet in de openbaarheid zijn gekomen, Rodenstock op 1,5 miljard euro (schulden inbegrepen) is gewaardeerd in de deal. Hiervoor was de brillenmaker eigendom van het fonds Compass Partners. De groep Rodenstock werd opgericht in 1877 en realiseerde met zijn 4.900 werknemers vorig jaar een omzet van 450 miljoen euro.

WELSH WATER - Welsh Water is sedert 30 maart bezig gesprekken te voeren met beleggers. Bedoeling is de emissie van schuldpapier op zeer lange termijn in Britse pond. De lening zou effectief in 2034 op vervaldag komen. Welsh Water levert drinkwater en doet aan waterzuivering in Wales en sommige delen van West-Engeland. Het is in het Verenigd Koninkrijk een van de 10 grootste spelers binnen zijn sector. De rating van hun obligaties zit telkens in de "Investment grade" categorie.

DYCOM INDUSTRIES - Dycom Industries maakte bekend dat het 400 miljoen dollar wil ophalen met een uiterste vervaldag in 2029. Het bedrijf levert in de Verenigde Staten diensten aan de telecomindustrie. Hoofdzakelijk gaat het dan om werkkrachten, materiaal en uitrusting die nodig zijn voor het ontwerp, engineering, onderhoud, uitbreiding, installatie en upgraden van telecominfrastrucuur van hun klanten. Via meer dan 500 vestigingen en met meer dan 14.000 werknemers bedient Dycom Industries gans het land. In het op 30 januari 2021 afgesloten boekjaar genereerden de afgesloten contracten van het bedrijf een omzet van 3,2 miljard dollar.

MGM CHINA HOLDINGS - Investeringsholding MGM China Holdings, die vooral bezig is met de ontwikkeling en de exploitatie van kansspelen, is gestart met de plaatsing van een obligatielening met een looptijd van zes jaar (vervaldag in 2027) en een coupon van 4,75%. De groep hoopt 750 miljoen dollar binnen te harken met de operatie. Via zijn dochters biedt het bedrijf ook diensten voor hotelbeheer.

AMPLIFON - De Italiaanse specialist in hoortoestellen Amplifon heeft onlangs een reeks ontmoetingen gehad met zijn beleggers en schuldeisers. Volgens Bloomberg zou dit wel eens kunnen betekenen dat er een obligatielening aankomt. Alleszins wordt Amplifion door het agentschap genoemd als een van de bedrijven die de volgende weken de beleggers zou kunnen aanspreken. Vorig jaar haalde de groep een omzet van 1,55 miljard euro en een winst van 101 miljoen.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.