Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Obligatie Tenneco 5,125% 2029 per 2.000 dollar beschikbaar onder emissieprijs

Tenneco heeft van de maand maart geprofiteerd om de looptijd van zijn schuldpapier te verlengen. De Amerikaanse producent van auto-onderdelen heeft namelijk met het geld van een nieuw uitgegeven lening een terugkoopbod gelanceerd op zijn twee lopende obligaties.

De obligaties in kwestie zijn die met een vaste coupon van 5% en die met een variabele coupon, beiden met een vervaldag in 2024. Daarnaast heeft de groep uit Lake Forest dus voor 800 miljoen dollar nieuw schuldpapier uitgegeven met vervaldag op 15 mei 2029. De nieuwe lening heeft een "Ba3" rating bij Moody's en een "B" rating bij Standard & Poor's. Dat is dus twee keer in de (speculatieve) "High yield"-categorie met een coupon die navenant is: 5,125%.

Op de secundaire markt kan de obligatie aangekocht worden met een korting ten opzichte van de emissieprijs van 100% van de nominale waarde. Ze is beschikbaar aan 99,65%, wat overeenkomt met een rendement van 5,18%. Als we er zouden van uitgaan dat de emittent in april 2024 zijn vervroegd terugkooprecht voor de lening (aan 102,563% van de nominale waarde) zou uitoefenen, zou het rendement zelfs op 6,04% uitkomen. Een hoog rendement dus, maar zoals gezegd hebben we hier te maken met een lening in de speculatieve categorie.

Monroe, Ferodo, Champion...

Tenneco is een multinational die gespecialiseerd is in de productie en de distributie van auto-onderdelen, zowel originele stukken als vervangstukken. De groep steunt op twee kernactiviteiten: Clean Air/Powertrain (uitstootbeheersing, brandstofbesparing…) en Motorparts/Ride Performance (chassis, ophanging, remmen, bougies…).

De groep gaat schuil achter heel wat in Europa gekende merknamen, zoals de schokdempers van Monroe, de remschijven van Ferodo en de bougies van Champion. Allemaal producten die in een brede waaier aan voertuigen ingezet worden (auto's, lichte bestelwagens, commerciële voertuigen, terreinwagens, zware vrachtwagens en sportwagens).

Met wereldwijd 73.000 werknemers verdeeld over meer dan 270 sites behaalde Tenneco vorig jaar een omzet van 15,4 miljard dollar. Dit lezen we in de laatst beschikbare jaargegevens. De onderneming staat op Wall Street genoteerd met een beurswaarde van iets meer dan 926 miljoen dollar.