Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Navient 5% 2027 verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar met weinig verlopen intresten

De obligatie uitgegeven door Navient met een resterende looptijd van 6 jaar, wordt op de secundaire markt verhandeld met een beperkt aantal dagen aan verlopen intresten. De halfjaarlijkse coupon werd op 15 maart betaald, dus minder dan een maand geleden.

Concreet kan de belegger de obligatie van dit Amerikaanse bedrijf gespecialiseerd in studieleningen kopen aan 101,67% van de nominale waarde. Op basis van een looptijd tot 15 maart 2027 en een coupon van 5% bedraagt het rendement 4,67%. De volgende halfjaarlijkse couponbetaling is gepland voor 15 september. De coupon van 5% wordt halfjaarlijks betaald: de helft op 15 maart en de andere helft op 15 september.

Deze obligatie heeft een rating "B+" in de speculatieve categorie bij Standard & Poor's.

Wat moeten we weten over Navient ?

Navient, met hoofdzetel in Wilmington, Delaware, is actief in leningen (privé of gegarandeerd door de Amerikaanse staat) die studenten aangaan om hun studie te financieren ("student loans"). Het biedt ook incassodiensten aan, evenals financieringen voor mensen uit het onderwijs, de gezondheidszorg en de overheden (zowel federale als staats- of lokale overheden).

Met 45 jaar ervaring in de sector gaat Navient er prat op 300 miljard dollar aan studieleningen te hebben verwerkt met  5.900 werknemers in 10 staten.

De meest recente jaarresultaten zijn beschikbaar op de website.

Navient, genoteerd op de beurs van Wall Street, heeft een marktkapitalisatie van 2,67 miljard dollar. Aan een koers in de buurt van 14,50 dollar heeft het aandeel de verliezen geleden tijdens de koersdaling als gevolg van de Covid-19 pandemie weer volledig goed gemaakt.