Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Analisten zijn positief voor ING, de bank met de leeuw in het logo

Volgens veel analisten is ING momenteel één van de favoriete aandelen in de Europese banken. Het aandeel staat zelfs helemaal bovenaan de ranglijst bij sommige analisten.

Daarbij wordt op de eerste plaats verwezen naar het aantrekkelijk dividendrendement en naar de vitaliteit die het retailbankieren aan de dag legt.

Ondanks een stijging van de beurskoers met 37% sinds het begin van het jaar tot 10,45 euro, wordt het aandeel van de grootste bank in de Benelux nog steeds als aantrekkelijk beschouwd. Het logische gevolg daarvan is dat ING nog steeds koopadviezen krijgt.

Credit Suisse bestempelde ING recent nog als een van de beste keuzes in de banksector, terwijl Morgan Stanley het aandeel beschouwt als het meest veelbelovende van alle beursgenoteerde banken in de Benelux.

Kepler Cheuvreux, dat het koersdoel vorige week woensdag optrok tot 14 euro, rekent er op dat de Nederlandse bank als winnaar uit de pandemie zal komen, dit dankzij een breed aanbod aan producten en dankzij een continue groei van het klantenbestand.

Een groeiend aantal klanten kiest ING voor hun beleggingsproducten wat zich vertaalt in een stijging van de provisies, zo verklaarde het management van de bank bij de presentatie van de jaarresultaten in februari.

Het klantenbestand steeg in 2020 met 578.000 eenheden, waardoor het totale aantal klanten van de grootste financiële instelling in de Benelux opliep tot bijna 14 miljoen.

ING is ook één van de banken die volgens Kepler Cheuvreux het best geplaatst is om te profiteren van het aantrekken van de rente. De fundamentals onder de bank zijn erg solide en de bank ziet op middellange termijn kansen om de inkomsten uit de retailactiviteiten (traditionele bankactiviteiten) verder op te trekken.

Op korte termijn zou ING volgens de Franse broker ook kunnen profiteren van een gunstige wind, rekening houdend met de kwaliteit van de activa en de terugkeer van de dividenduitkering.

De bank, die over het boekjaar 2019 een dividend van 0,68 euro had gepland, moest de uitkering daarvan opschorten vanwege een richtlijn van de monetaire autoriteiten (EBC) na het uitbreken van de pandemie.

Ook de analisten van UBS beschouwen de waardering van de bank als één van de meest aantrekkelijke in de financiële sector. Dit is gebaseerd op het aantrekkelijk dividendrendement voor de aandeelhouders. Analist Johan Ekblom denkt zelfs dat het rendement op termijn kan oplopen tot 10%.

We mogen niet vergeten er op te wijzen dat Belgische ingezeten 15% roerende voorheffing moeten betalen op dividenden van Nederlandse bedrijven, naast de gebruikelijke 30%. De totale roerende voorheffing bedraagt ​​dus 40,5%.

Indien u interesse hebt voor het aandeel ING, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.