Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Dividend betaald bij WDP, is het moment aangebroken om in te stappen?

De sterke opmars van de e-commerce in deze tijden van pandemie heeft de positie van Warehouses De Pauw als belangrijke speler in Europees logistiek vastgoed verder versterkt. Oblis licht een tipje van de sluier op over de gang van zaken rond dit aandeel dat is opgenomen in de Bel 20.

Het bedrijf uit Wolvertem is op de eerste plaats een schoolvoorbeeld van een succesvol familiebedrijf. Jos De Pauw, de vader van de huidige CEO Tony De Pauw, begon ongeveer vanaf nul en de oprichtende familie behoudt de controle over bijna 25% van het kapitaal. De resterende aandelen staan genoteerd op de Beurs van Brussel.

De waarde van de internationale portefeuille van semi-industriële en logistieke gebouwen wordt geschat op 4,80 miljard euro,  verspreid over meer dan 200 sites gelegen op strategische opslag- en distributielocaties in België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Roemenië.

In Roemenië breidde Warehouses De Pauw onlangs zijn portefeuille uit met 10.000 m². Op deze site brengt onder andere Decathlon IT- activiteiten en zijn callcenter onder.

Eén van de laatst ontwikkelde projecten door WDP is het nieuwe hoofdkantoor van chocoladebedrijf Barry Callebaut in Lokeren. Ook het hypermoderne multimodale distributiecentrum van 150.000 m² in de North Sea Port in Gent mogen we niet vergeten te vermelden.

Een bezettingsgraad van meer dan 98%

Een bezettingsgraad van meer dan 98%

Zoals hierboven vermeld is Warehouses De Pauw dankzij de groei van online handel en de daaraan verbonden grote behoefte aan opslagruimte meer dan ooit een belangrijke schakel geworden in de waardeketen van fabriek tot handelaar en verder naar de eindgebruiker toe.

De efficiëntie van het bedrijf op het vlak van logistiek vertaalde zich vorig jaar in een bezettingsgraad van meer dan 98% verhuurde panden.

De onderliggend trend blijft stevig, wat zich vertaalde in een stijging van de winst in het eerste kwartaal met 8%. Het management heeft dan ook onlangs de ambities voor zijn groeiplan 2019-2023 naar boven bijgesteld, met een aangepast investeringsvolume dat van 500 miljoen euro werd opgetrokken tot 2 miljard euro over deze periode.

Het objectief dat met de operatie wordt nagestreefd is de middelen aan te reiken om de kritische massa snel te laten groeien op strategische locaties en dat gedurende tenminste de komende 10 jaar.

Wat zeggen de analisten ?

Deze GVV (gereglementeerde vastgoedvennootschap) is één van de lievelingsaandelen van de analisten op de beurs van Brussel.

Die analisten hebben bijna unaniem een koopadvies voor het aandeel. Verschillende banken en beursvennootschappen hebben de afgelopen weken trouwens hun advies opgetrokken.

Het gemiddelde koersdoel voor de komende 12 maanden bedraagt 33,19 euro, tegenover een laatste slotkoers van 29 euro. Dat wil zeggen dat vanaf de huidige koersniveaus nog een potentieel met dubbele cijfers beschikbaar is.

Vorige week werd het dividend van 0,80 cent uitbetaald over het boekjaar 2020. Dat was een stijging met 8%. De analisten van Factset verwachten over het lopende jaar een coupon van 0,86 cent, wat neerkomt op een potentieel bruto dividendrendement van 3%.

Indien u interesse hebt in het aandeel WDP, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.