Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

STANDARD PROFIL – Binnenkort zouden we de emissievoorwaarden moeten kennen van de nieuwe obligatie van Standard Profil. De Duitse groep die afdichtingssystemen biedt voor de autosector is van zins 275 miljoen euro op te halen met een uiterste vervaldag binnen vijf jaar. Dinsdag en donderdag vonden er gesprekken plaats met potentiële beleggers. De operatie zou nu snel moeten afgerond raken.

LONZA SPECIALTY INGREDIENTS – De chemieafdeling van de Zwitserse groep Lonza, die aan de farmaceutische industrie levert, is de primaire markt opgegaan met de bedoeling een emissie te plaatsen voor het equivalent van 1,8 miljard Zwitserse frank (+/- 1,64 miljard euro). Die som zou verdeeld worden over obligaties in euro en dollar. De operatie gebeurt in het kader van de financiering van de verkoop van hun eenheid Specialty Ingredients aan de investeringsfondsen Bain Capital en Cinvent voor een bedrag van 4,2 miljard Zwitserse frank (+/- 3,82 miljard euro).

ALLIED UNIVERSAL – Het Amerikaanse Allied Universal, dat recent de hand kon leggen op het Britse G4S, het grootste securitybedrijf uit de sector, heeft de markt aangesproken om die operatie te herfinancieren. Het bedrijf biedt obligaties aan in euro, dollar en Britse pond. Na een epische strijd met het Canadese GardaWorld tekende Allied Universal begin april de overname van G4S voor 3,8 miljard Britse pond (+/- 4,37 miljard euro).

AKER ASA – Kort voor het weekend startte deze Noorse holding gesprekken op met verscheidene beleggers. Het is de bedoeling om tussen 500 miljoen en een miljard euro binnen te harken via een obligatielening met een looptijd van acht jaar. De andere emissievoorwaarden zijn nog niet gekend. Aker ASA is actief in de visserij, scheepsbouw en engineering. De onderneming staat genoteerd op de Beurs van Oslo.

BURGER KING FRANCE – Volgens Bloomberg zou de Franse poot van de Amerikaanse snelle-hapketen Burger King (13.000 verkoopspunten in 88 landen, waarvan twee derden in de VS) de beleggers wel eens kunnen aanspreken. Het financiële-informatiebureau beweert dat Burger King de mogelijkheden aan het bestuderen is om zijn kapitaalstructuur te herfinancieren. Burger King France, dat in handen is van de groep Bertrand - een belangrijke speler in de Franse horeca -, is de tweede grootste fastfoodketen bij onze zuiderburen.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.