Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Pfizer verwacht sterke omzetstijging

De pandemie is een ramp op zowel economisch als gezondheidsvlak, maar toch heeft het sommige bedrijven absoluut geen windeieren gelegd.

De Amerikaanse farmareus Pfizer, die dinsdag zijn kwartaalresultaten publiceert, is er daar één van. Samen met landgenoot Johnson & Johnson (Janssen Pharmaceutica in België) en de Zwitserse groep Roche vormt Pfizer de mondiale top 3 van farmagroepen. 

De reden waarom Pfizer vandaag zo vlot over de tong gaat, is natuurlijk de grote flexibiliteit van deze mastodont (wereldwijd meer dan 80.000 werknemers) en zijn groot reactievermogen. Ze hebben dat dan ook op een briljante manier bewezen door als een van de eerste farmagroepen ter wereld (samen met Moderna en in mindere mate Johnson & Johnson en AstraZeneca), in samenwerking met het Duitse BioNTech, een RNA-vaccin (ribonucleic acid) tegen corona op punt te stellen en te produceren. 

Het potentieel is enorm: als de farma-industrie vandaag ongeveer 360.000 dosissen van het vaccin op de markt brengt, betekent dit dat er tegen het einde van het jaar 3 miljard dosissen moeten worden geproduceerd, leest men in het Franse dagblad Les Echos. 

De beurskoers van Pfizer weerspiegelt nog niet dat positieve nieuws. Bij de publicatie van de resultaten voor 2020, waar men het niet echt warm van kreeg, liet Pfizer weten dat zijn omzet voor het boekjaar 2021 ongeveer 45% hoger zal liggen. Dinsdag weten we meer.