Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 08u30 tot 18u

Toegang klant

Zes maanden geleden een beursgang voor Siemens Energy, nu een koersdoel van 30 euro

De Duitse groep Siemens is verdeeld in vier divisies: energie, gezondheid, industrie en bouw. 

Het is die eerste entiteit, Siemens Energy, die woensdag de resultaten presenteert van het eerste halfjaar van het boekjaar 2021. Het is zelfs helemaal haar eerste halfjaar, want de divisie Siemens Energy staat op de beurs genoteerd... sinds 30 september laatstleden, net 6 maanden dus. 

Dat zorgde voor heel wat verbazing bij de volgers, want energie is een historische pijler van de groep Siemens. Die Energy divisie is eigenlijk op zichzelf al een zwaargewicht met een omzet van 29 miljard (bij benadering) en een personeelsbestand van 90.000, wat goed is voor ongeveer 25% van alle Siemens-werknemers. 

Hun beursintroductie was vorig jaar trouwens de grootste in Europa. Het gebeurde echter in een weinig rooskleurige context op het vlak van gezondheid en economie. Dat heeft gewogen op de waardering van de onderneming: 15,9 miljard, terwijl dat volgens de consensus rond de 20 miljard euro zou moeten liggen, meer bepaald binnen een vork van 17 tot 24 miljard.

Ontgoochelend dus evenals de beurskoers (Beurs van Frankfurt) liet het die eerste dagen afweten. Het heeft een maand geduurd vooraleer het aandeel op krachten kwam. Daarna ging het spectaculair omhoog: eind januari bijna 60% hoger dan de introductieprijs. Daarna terug bergaf, maar momenteel noteert het aandeel nog steeds 25% boven de initiële prijs. 

Er wordt dus ongeduldig uitgekeken naar de halfjaarresultaten. Volgens sommige kenners zou het aandeel, dat nu aan circa 28 euro noteert, zonder problemen kunnen doorstomen naar de grens van 30 euro, of zelfs meer, net zoals in januari en februari gebeurde.