Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Bombardier, Derichebourg, Coty... De primaire "High Yield"-markt laat de lockdown achter zich

Sedert enkele dagen bruist de "high yield"-schuldenmarkt van de activiteit. Meerdere bedrijven willen de beleggers gaan aanspreken of hebben dat al gedaan. Oblis geeft u een overzicht van enkele recente of lopende emissies.

Als we het over de "high yield"-schuldenmarkt hebben, bedoelen we schuldemissies met een rating die lager of gelijk is aan "Ba1" bij Moody's of "BB+" bij Standard & Poor's en Fitch.

Bombardier is een van de belangrijkste emittenten in dat marktsegment. De onderneming legt zich nu vooral toe op zakenreizen (met het vliegtuig) en privéjets. Onlangs heeft ze 1,2 miljard dollar opgehaald in coupures van 2.000 met als uiterste vervaldag 15 juni 2026. De obligatie heeft een "CCC" rating bij Standard & Poor's. Ze doet het goed bij de eerste handel op de secundaire markt met prijzen in de buurt van 102,32% van de nominale waarde. Met een coupon van 7,125% is dat goed voor een rendement van 6,57%.

We blijven in dollar. Het Amerikaanse techbedrijf Switch, gespecialiseerd is in data centers, heeft 500 miljoen binnengehaald met een looptijd tot 15 juni 2029. Dat is uiteindelijk 70 miljoen meer dan initieel werd aangekondigd. Op basis van een "B1" rating bij Moody's en een "BB" rating bij Standard & Poor's werd de coupon die de volgende acht jaar uitgekeerd zal worden, vastgelegd op 4,125%. De obligatie wordt nu aan 101,39% van de nominale waarde verhandeld, wat het rendement op 4,28% brengt.

De Franse onderneming Derichebourg, met als core business het verzamelen en het recycleren van ferro en non-ferro metalen, heeft een obligatie gelanceerd met vervaldag in 2028 voor een bedrag van circa 300 miljoen euro. Het geld zal gebruikt worden om de cashpositie te verstevigen en een recente overname (Ecore Holding) te financieren. De minimale inleg is 100.000 euro. Als rating wordt er "BB" verwacht bij Standard & Poor's en Fitch. De coupon is vooralsnog niet gekend.

Het New Yorkse Coty, wereldleider in cosmetica, wil op zijn beurt een lening uitgeven voor een bedrag van 500 miljoen euro. Uit de eerste info die we binnenkregen blijkt dat de coupon tussen 4 en 4,25% zal liggen met een verwachte rating van "B3" bij Moody's en "B" bij Standard & Poor's. De definitieve coupon en emissieprijs zullen een van de volgende uren vastgelegd worden.

Interesse voor een van deze obligaties? Aarzel niet ons uw aankooporders door te geven op het nummer +32 (0) 2 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be