Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Just Eat Takeaway: het favoriete aandeel van de analisten op de Beurs van Amsterdam

Zoek niet verder! Het favoriete aandeel van de analisten op de Beurs van Amsterdam heet Just Eat Takeaway, de Nederlandse specialist in thuis geleverde maaltijden via onlinebestelling.

Volgens de Bloomberg-consensus (*) zijn de analisten die een koopadvies voor deze waarde geven fors in de meerderheid. 17 van hen zouden kopen, 2 houden en 2 verkopen.Nog steeds volgens Bloomberg lijkt de recente koersdip een opportuniteit om de titel aan te kopen. Die zou binnen een jaar op bijna 129 euro moeten uitkomen (128,81 om precies te zijn). Aan de huidige koers van 76,41 euro (**) houdt dit een potentiële progressiemarge in van iets meer dan 68%. Hiermee zou het aandeel zijn historische recordkoers (slotkoers) van 110,25 euro op 19 oktober 2020 verpulveren. In die periode van beperkingen en lockdowns ter bestrijding van de coronapandemie boomden de activiteiten van de maaltijdbezorger. Hoewel het aandeel sedertdien afkalfde, kan het toch een mooi parcours voorleggen sinds de beursgang in september 2016 aan een prijs van 23 euro. Een waarde die op vijf jaar tijd maal 3,3 ging en op een beurskapitalisatie uitkomt van 11,37 miljard euro.

Morningstar is het meest optimistisch

Ioannis Pontikis, analist bij Morningstar, is het meest optimistisch binnen de consensus met een koersdoel van 153,59 euro (+101%), iets meer dan het dubbele van de huidige koers.

"Just Eat Takeaway is marktleider op meer dan 90% van de markten waar het actief is. Het is ook goed geplaatst, denken wij, om te profiteren van de structurele trend naar een steeds meer gedigitaliseerd doorgeven van maaltijdbestellingen”, klinkt het bij Ioannis Pontikis (***). De analist is ook vol lof over “het sterke commerciële model” van de onderneming waarmee ze zich heel wat concurrentieel voordeel doet. Het feit dat ze als eerste aanwezig was, 15 jaar geleden, op cruciale markten (Verenigd Koninkrijk en Nederland) is ook een pluspunt. Pontikis wijst er ook op dat het bedrijf in een goede financiële gezondheid verkeert, ondanks het overnamepad dat de groep is ingeslagen.

Het aantal bestellingen groeit constant

Vandaag moet de groep rekening houden met de concurrentie van Deliveroo en Uber Eats. Toch blijft het wereldwijd een van de grootste onlinemaaltijdbezorgers buiten China. De activiteiten van de groep spitsen zich toe op het met elkaar in contact brengen van consumenten en restaurants via zijn internetplatformen. Met meer dan 244.000 restaurants biedt Just Eat Takeaway.com zijn klanten heel wat keuzemogelijkheden. Ze zijn actief in Europa, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, maar via partnerships ook in Colombia en Brazilië.

Volgens CEO Jitse Groen was 2020 een uitzonderlijk goed jaar voor Just Eat Takeaway. In de laatst beschikbare jaargegevens lezen we dat het bedrijf een omzet van 2,4 miljard euro behaalde, dat is 54% extra op jaarbasis. Het eerste kwartaal van dit jaar betekende voor de maaltijdbezorger zijn vierde kwartaal op rij waarin hij een stijging van het aantal bestellingen liet optekenen.

Interesse voor dit aandeel? Aarzel niet ons uw aankooporders door te geven op het nummer +32 (0) 2 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be

(*) Op basis van de consensus van de analisten die bij Bloomberg geregistreerd staan
(**) Slotkoers op 8 juni 2021
(***)  Bron: "15 Undervalued European Stocks" (Morningstar.co.uk)