Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

AeroVironment of investeren in het potentieel van drones

De bedrijfsleiders van het Californische AeroVironment hebben het de beleggers niet makkelijk gemaakt met zo'n vreemdsoortige naam.Dat mag u er niet van weerhouden gebruik te maken van de kans om te investeren in een markt met een enorm potentieel: drones.

AeroVironment, dat dinsdag zijn jaarresultaten bekendmaakt, ontwerpt en produceert drones voor privé- en militaire doeleinden. Het bedrijf werd in 1971 opgericht door luchtvaartingenieur Paul MacCready. Het staat buiten kijf dat die op het vlak van innovatie een genie is in zijn sector. Hij is erin geslaagd een ultralicht vliegtuig op menselijke kracht te laten vliegen, de beroemde Gossamer Condor. Daarnaast liet hij er ook een vliegen op zonne-energie en tot slot een op elektrische energie.

Dat is allemaal heel spectaculair, maar het blijft experimenteel. Het is geen echte business. Of misschien komt dat later nog. Waar AeroVironment wèl succesvol mee werd, zijn drones. Meer bepaald miniatuurdrones, zoals bijvoorbeeld de Nano Hummingbird, die niet groter is dan een kolibrie, een van de kleinste vogels op aarde. Paul MacCready werkt samen met het Pentagon en de NASA, zijn drones worden ook door het Amerikaanse leger gebruikt. Wat positief is qua diversificatie: ook de Australische en de Europese (met name de Franse) legereenheden zijn klant bij hem.

AeroVironment staat genoteerd op de Nasdaq. Op vijf jaar tijd is de koers verviervoudigd, maar zoals bij alle techwaarden is die koers niet te vergelijken met een rustig kabbelend beekje. AeroVironment kopen is investeren in het potentieel groeiende gebruik van drones.