Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Aandeel Deceuninck kan nog hogere koersen in de vingers hebben

Niet alleen op het parcours van de Tour de France, waar het bedrijf de wielerploeg van wereldkampioen Julian Alaphilippe sponsort, blinkt Deceuninck uit. De producent van profielen voor deuren en ramen verwacht inderdaad een forse omzetstijging over de eerste helft van het jaar.

De specialist in PVC-bekleding voor ramen en -deuren was duidelijk ongeduldig (het halfjaarlijks rapport wordt pas half augustus verwacht). De  financiële markten werden verrast door de mededeling dat een omzetstijging met 40% tot 404 miljoen euro verwacht werd.

Zoals ook Recticel profiteert dit West-Vlaams bedrijf van de renovatie op grote schaal van gebouwen, gestimuleerd door het toekennen van isolatiepremies, en dit in combinatie met de hausse aan nieuwbouwwoningen.

Deceuninck verwacht dat de positieve trend zal worden verder gezet in de tweede helft van het jaar. De aankondiging van het goede nieuws heeft de koers van dit aandeel tijdens de maandagsessie tot 10% opgedreven. De koers is sinds 1 januari met 70% gestegen. Op jaarbasis is er sprake van een stijging met 145%.

Toegegeven, Deceuninck heeft de goede gewoonte om de beleggers aangenaam te verrassen. Dat was ook zo met de cijfers over 2020, toen het bedrijf een omzet van 642 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 83 miljoen euro bekendmaakte. Ondanks de pandemie was er sprake van een stijging met 36% jaar op jaar.

Het management benadrukte dat de gevolgen van de crisis grotendeels werden verminderd door kostenbesparingen. Bovendien werd de inflatie van de grondstoffenprijzen opgevangen door het optrekken van de catalogusprijzen.

Deceuninck dus kan rekenen op de hausse in de woningbouw, maar de grootste uitdaging van het bedrijf bestaat er in ​​om de inflatie van de grondstoffen door te verrekenen aan zijn klanten. Dat is op de eerste plaats het geval in Europa, zo merkt KBC Securities op. Hier realiseert de groep de helft van zijn verkopen.

In Noord-Amerika daarentegen (een kwart van de omzet) zijn de meeste contracten geïndexeerd. Dit betekent dat de hogere grondstofprijzen automatisch worden doorberekend.

Koersdoelen werden opgetrokken naar aanleiding van de trading update

In de marge van de trading update hebben verschillende analisten maandag hun koersdoel voor het aandeel Deceuninck verhoogd.

Degroof Petercam is het meest optimistisch en heeft een koopadvies met een koersdoel van 4,20 euro per aandeel, tegenover een laatste slotkoers van 3,29 euro.

"Met deze zeer sterke trading update toont Deceuninck opnieuw aan dat het op de goede weg is om een verlengstuk te geven aan de sterke prestatie die vorig jaar al werd neergezet."

De specialiteit van het huis is om deuren en ramen te bekleden met raamwerk in PVC en in mindere mate met aluminium, maar het in 1937 opgerichte bedrijf verkoopt ook wand- en plafondbekleding, daklijnproducten, decoratieve afwerkingen, multifunctionele panelen en terrasplanken en zelfs akoestische barrières.

Indien u interesse heeft in het aandeel Deceuninck, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be