Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

JAGUAR LAND ROVER – Luxewagenbouwer Jaguar Land Rover staat op het punt leningen in euro en dollar af te ronden. Bij de euro-obligatie zou het om een hoofdsom van 500 miljoen gaan met een looptijd van zeven jaar. De dollarobligatie zou tot in 2029 lopen en eveneens 500 miljoen in het laatje moeten brengen. De cash zou gebruikt worden om de kaspositie te verstevigen en de groep over de coronacrisis en het gebrek aan halfgeleiders, waar gans de autosector onder lijdt, te tillen.

WILLIAM MORRISON – De Britse winkelketen William Morrison zou volgens Bloomberg van zins zijn de obligatiemarkt aan te spreken. De operatie moet gezien worden in het kader van de financiering van het overnamebod dat de investeringsgroep Fortress Investment Group neerlegde ter waarde van 6,3 miljard Britse pond of 7,34 miljard euro.

MOTOR OIL HELLAS – Deze specialist in de raffinage en verkoop van petroleum zou zijn naam moeten toevoegen aan het lijstje van Griekse corporate emittenten die met succes de markt hebben aangesproken sedert Griekenland de openbare schuldencrisis achter zich liet. Motor Oil Hellas zou de emissie van een lening voor 350 miljoen euro willen afronden met een uiterste vervaldag binnen vijf jaar.

AUTODIS – Deze marktleider in de distributie van onderdelen voor zowel wagens als vrachtwagens in West-Europa heeft onlangs enkele meetings met beleggers afgerond. Het doel ervan is de voorstelling van een leninguitgifte voor een bedrag van 350 miljoen euro die Autodis ten laatste in 2027 zou aflossen. Met de operatie zou een lening met vervaldag in 2022 afgelost worden en een lening van de Franse staat terugbetaald worden.

PIZZA EXPRESS – In het segment van Britse pond staat de Britse keten Pizza Express op de planning. De beschikbare info heeft het over de emissie van een lening met een looptijd van vijf jaar voor een bedrag van 335 miljoen pond (+/- 390 miljoen euro). De in 1965 opgericht groep bezit momenteel 370 restaurants in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, en nog een tachtigtal in de rest van de wereld.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.