Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

"Een zeer gunstig instapmoment voor het aandeel Disney"

Na enkele moeilijkere maanden herstelt het aandeel van Mickey Mouse op de New York Stock Exchange. Dit gebeurt tegen de achtergrond van de heropening van de traditionele activiteiten van de groep zoals themaparken, cruises en natuurlijk de filmsector. Zal het aandeel Disney opnieuw oprukken naar de piekkoersen die in het verleden werden opgetekend ?

Als mogelijk signaal van de lang verhoopte terugkeer naar het normale voor de entertainmentreus was er afgelopen weekend de release van "Black Widow", de nieuwe kaskraker geproduceerd door dochteronderneming Marvel. Die nam de beste start sinds het uitbreken van de pandemie in Noord-Amerika met $ 80 miljoen inkomsten aan de kassa.

We hoeven u ongetwijfeld niet uit te leggen dat Disney de moeilijkste maanden uit zijn geschiedenis heeft doorworsteld, aangezien vanwege de lockdowns de inkomsten uit de historische activiteiten van de groep bijna volledig in rook op gingen.

De situatie zou nog veel nijpender zijn geweest zonder de lancering in november 2019 van Disney +, het streamingplatform dat al snel de belangrijkste concurrent van Netflix werd en inmiddels meer dan 100 miljoen abonnees heeft.

Een extra pluspunt voor het bedrijf is dat de bezoeken aan de themaparken (Disney World) geleidelijk terugkeren naar het niveau van voor de crisis, waardoor de toekomst er een stuk zekerder uitziet.

Hetzelfde geldt voor Disney Cruise Line, dat ondanks enkele tegenslagen weer op het goede spoor zit. Ook voor de bioscopen ziet het plaatje er beter uit. In de Verenigde Staten zijn die sinds het begin van het jaar opnieuw geopend, in Europa vond de heropening een paar weken geleden plaats.

Disney is een "top pick" bij JP Morgan

Onder de fans van de aandelen Walt Disney moet op de eerste plaats JP Morgan worden vermeld. De Amerikaanse bank verhoogde eerder deze week het koersdoel tot 220 dollar per aandeel (tegenover 183 dollar gisteren bij het slot van de handel).

De analisten die het aandeel volgen, zijn van mening dat de terugkeer naar een normale situatie de koers van het aandeel naar nieuwe piekkoersen kan sturen, zelfs rekening gehouden met het feit dat de aangroei van Disney + -abonnees, de belangrijkste katalysator van het aandeel in de afgelopen maanden, lijkt te vertragen.

De Amerikaanse investeringsbank, voor wie Disney het favoriete aandeel in de mediasector is voor 2021, voorspelt dat de inkomsten uit films na de tweede helft van het jaar volledig zullen herstellen. Het bedrijf zal bovendien de exclusieve releases in de zalen hervatten.

JP Morgan voegt er nog aan toe dat de huidige koersniveaus als een bijzonder gunstig instappunt worden beschouwd voor wie de aandelen voor de lange termijn wil kopen.

Indien u interesse heeft in het aandeel Walt Disney, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.