Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Krijgt de rally bij het aandeel Apple al dan niet een verlengstuk?

Het aandeel Apple was de afgelopen maanden wat achtergebleven, maar de koers bereikte deze week nieuwe pieken op de New York Stock Exchange. De koersstijging heeft te maken met de komst van de nieuwe iPhone, de dertiende versie van dit succesvolle toestel.

In de eerste helft van juli steeg de koers van het aandeel met het appel-logo gedurende zeven opeenvolgende sessies, waardoor een nieuw historisch record op 150 dollar werd opgetekend.

De vorige pieken op de beurs dateerden van januari. Ondertussen had Apple, net als bijna andere aandelen uit de technologiesector, te lijden onder de rotatie in de portefeuilles van de beleggers. Rotatie die ten gunste van de cyclische aandelen verliep. Een sectorrotatie heeft echter steeds zijn grenzen en waarschijnlijk werden die in dit geval inmiddels bereikt.

Het bedrijf onder leiding van Tim Cook ligt nog steeds in de gunst bij de analisten, van wie velen hun koersdoel hebben verhoogd. Dat is met name het geval bij JP Morgan, die onlangs het koersdoel heeft opgetrokken naar 175 dollar (de laatste slotkoers gisterenavond bedroeg 148 dollar).

Een koersdoel dat de smartphonefabrikant zou waarderen op bijna ... 3.000 miljard dollar. Dinsdag in de loop van de sessie werd de (niet alleen) symbolische drempel van 2.500 miljard dollar aan marktkapitalisatie overschreden, met Microsoft (2.100 miljard dollar) en  Amazon (1.800 miljard dollar) als naaste achtervolgers.

Samik Chatterjee, verantwoordelijk voor het dossier Apple bij de Amerikaanse bank, schrijft in een rapport gericht aan zijn klanten over de zeer aantrekkelijke omgeving voor de aandelen Apple tijdens het lopende halfjaar. Dit tegen de achtergrond van  de verwachte release dit najaar van de iPhone 13.

De analist verwacht dat Apple volgend jaar tot 226 miljoen stuks van zijn succesproduct zal verkopen en dat is meer dan het consensusgemiddelde dat 210 miljoen iPhones bedraagt.

"We zijn van mening dat de release van de iPhone 13 een verkoopeffect zou moeten genereren dat vergelijkbaar is met dat van de iPhone 11, in het kader van de vernieuwingscyclus in de richting van smartphones die compatibel zijn met 5G."

Het kwartaalrapport wordt verwacht op 27 juli. Apple is niet meer of niet minder dan het meest winstgevende bedrijf op de New York Stock Exchange (60 miljard dollar nettowinst in 2020) en één van de grootste wat de omzet betreft.

Die omzet wordt uiteraard gedreven door de verkopen van de bestseller van het bedrijf, maar ook door de Macs, iPads en Apple Watches. Terwijl anderzijds de diensten (Apple Store) steeds belangrijker worden.

Indien u interesse heeft in het aandeel Apple, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.