Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

SIGNA DEVELOPMENT - Vastgoedontwikkelaar Signa Development wil een lening uitgeven voor een bedrag van 300 miljoen euro met een uiterste vervaldag binnen vijf jaar. De coupon wordt rond 5,75% verwacht. Het bedrijf is gespecialiseerd in commercieel en residentieel vastgoed in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en volgt een strikt beleid van aankoop-ontwikkeling-verkoop.

SOLENIS - Chemiebedrijf Solenis is volgens Bloomberg eveneens een kandidaat voor de obligatiemarkt. De groep die voor 49% in handen is van de Duitse reus BASF en voor 51% van het fonds CD&R is onlangs overgenomen door het Amerikaanse investeringsfonds Platinum Equity voor 5,25 miljard dollar. In dat bedrag zit ook 2,5 miljard schulden. Platinum Equity zou de operatie herfinancieren via leningen.

TENTAMUS GROUP - De toetreding van het fonds BC Partners tot het kapitaal van farmagroep Tentamus Group zou - ook volgens Bloomberg - via schuldpapier kunnen worden gefinancierd. Over de financiële details van de operatie is er nog met geen woord gerept, maar bij Bloomberg luidt het dat het bedrijf voor farmaceutische en voedseltests in het akkoord op ongeveer 1 miljard euro gewaardeerd wordt. Vanuit thuisbasis Berlijn beheert Tentamus een netwerk van laboratoria in Europa, de VS en Azië.

SANI IKOS – Hotelgroep Sani Ikos is ook van plan zich tot de schuldenmarkt te wenden via een obligatie met een looptijd van iets meer dan vijf jaar voor een hoofdsom van ongeveer 300 miljoen euro. Sani Ikos baat 10 hoogstaande hotelcomplexen uit, waaronder vijf "all-in"-luxehotels. Ze zijn hoofdzakelijk actief in Griekenland, maar daarnaast vindt men ze ook in Spanje terug.

BURGER KING FRANCE –  De Franse dochter van snelle hap-restaurantketen Burger King staat nog steeds op Bloombergs lijst van potentiële emittenten. Het bureau voor economische en financiële info beweert dat Burger King France bestudeert of het mogelijk is een kapitaalherstructurering door te voeren. Burger King France is eigendom van de groep Bertrand, binnen Frankrijk een van de marktleiders in de restaurantsector, en de tweede grootste fastfoodketen bij onze zuiderburen.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.