Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Correctie in de koers Dieteren Group een nieuwe koopkans?

De koers van het aandeel D'ieteren Group, het goudklompje van de Brusselse beurs, is 13% gedaald sinds de recordkoers die vorige week werd neergezet. Dit biedt misschien de kans om een aandeel waarover de analisten (zeer) positief blijven goedkoper aan boord te halen.

Afgelopen dinsdag trok het aandeel van dit bedrijf gevestigd in de Maliestraat in Elsene de aandacht van de Europese handelaren door tijdens de sessie met 27% te stijgen. Daarmee bereikte de koers een nieuwe piek op 140 euro. Dit jaar is de koers van D'ieteren al met 82% gestegen.

De beurs reageerde daarmee op de aankondiging van een participatie die werd genomen door internationale investeerders in Belron, het moederbedrijf van Carglass waarvan D'ieteren Groep de helft van het kapitaal bezit.

Fondsgiganten als Blackrock, Hellman & Friedman en GIC hebben daarmee 13% van het beglazingsbedrijf gekocht, waardoor de waarde van Belron op meer dan 17 miljard euro wordt geraamd.

Belron, waar veel andere bedrijven jaloers op zijn, profiteert met volle teugen van het succes van nieuwe technologieën op het vlak van voorruiten. Onder nieuwe technologieën verstaan ​​we in het bijzonder de radars van de rijhulpsystemen, de sensoren of camera's die de operationele marges van de groep hebben doen exploderen.

Eén bedrijf, vijf activiteiten

We herinneren eraan dat Belron één van de vijf pijlers is van deze 200 jaar oude groep, van oudsher bekend als invoerder van de merken van Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Bentley, enz.) in België.

De diensten gekoppeld aan deze distributie (onderhoud, herstellingen, financiering, leasing, tweedehands wagens) beperken zich voor het grootste deel tot het Belgisch grondgebied.

Hetzelfde geldt voor de vastgoeddivisie van het bedrijf, die zich toespitst op de transformatie van oude sites, de bouw van nieuwe distributiecentra (vooral voor Porsche) en de renovatie van kantoren.

Het familiale conglomeraat is daarentegen actief in verschillende andere landen met als blikvangers dochterbedrijf Moleskine (agenda's, notitieboekjes, enz.) en met TVH Parts, de vijfde pijler van de groep.

Deze Vlaamse onderdelenspecialist, waarin D'ieteren Group sinds enkele weken 40% van het kapitaal bezit, is aanwezig in 26 landen en verkoopt daar reserveonderdelen voor vooral landbouw-, onderhouds- en bouwmachines.

Het aandeel D'ieteren bezit nog potentieel

Ondanks een koers die sinds het begin van dit jaar met tientallen procenten is gestegen, adviseren de analisten die het aandeel volgen allemaal zonder uitzondering om te kopen. Dit met koersdoelen die oplopen tot in het meest optimistische geval 190 euro.

Het consensuskoersdoel voor de komende 12 maanden bedraagt 153,80 euro, wat neerkomt op een potentieel van 25% op basis van een laatste slotkoers van 124 euro.

De D'ieteren Group (die het laatste boekjaar afsloot met een bedrijfswinst van 332 miljoen euro) heeft over vorig boekjaar een dividend van 1,35 euro uitgekeerd. Volgens verschillende ramingen zou dat dividend 1,40 euro moeten bedragen voor het lopende boekjaar (netto dividendrendement van 1,10 euro).

Indien u interesse heeft in het aandeel D'ieteren Groep, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.