Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Aandeel Aedifica is volgens de analisten koopwaardig

Het aandeel Aedifica is populair bij de analisten, zoals blijkt uit de overwegend positieve adviezen voor het aandeel (*).

Sinds de presentatie van de halfjaarresultaten op 11 augustus hebben de meeste analisten die het aandelen volgen hun advies over Aedifica bevestigd in de vorm van een duidelijk koopadvies. Het aandeel verdient dus een plaats in een gediversifieerde portefeuille, ook al is het op de huidige koersniveaus ongeveer correct gewaardeerd. De analisten zien de koers van het aandeel binnen een jaar staan op 120,50 euro, een niveau dat dicht in de buurt ligt van de huidige koers van 119,80 euro (**).

De aandeelhouders kunnen gerust zijn met een bruto dividend van 3,30 euro voor het boekjaar 2021 in het vooruitzicht, wat neerkomt op een rendement van 2,75%. De roerende voorheffing op dat dividend bedraagt maar 15% (tegenover 30% onder het "normale" regime), dit omdat Aedifica meer dan 60% van de portefeuille in zorgvastgoed investeert.

"Pure player" in zorgvastgoed

In feite is Aedifica zelfs een pure speler in zorgvastgoed, dat wil zeggen dat haar portefeuille enkel bestaat uit activa van dit type. Daar worden op de eerste plaats rusthuizen mee bedoeld. In totaal omvatten de activa 543 sites die ongeveer 41.000 klanten bedienen in 7 Europese landen. De portefeuille werd op 30 juni gewaardeerd op ruim 4,40 miljard euro, wat meer is dan de huidige marktkapitalisatie van 4,32 miljard euro.

Aedifica is nog steeds volop in ontwikkeling, rekening houdend met de plannen om de huidige pijplijn van bouw- en renovatieprojecten voor een bedrag van 855 miljoen euro uit te voeren. Deze investeringen moeten het bedrijf in staat stellen kansen te grijpen in een markt met stevige fundamenten (vergrijzing van de bevolking, vooruitzichten op consolidatie, enz.) en veerkracht te tonen. Dit stond te lezen in een mededeling van het vastgoedbedrijf.

Standard & Poor’s is eveneens positief, want aan Aedifica werd door het ratinghuis onlangs een rating 'BBB' (Investment Grade) toegekend. Volgens S&P weerspiegelt deze rating de kracht van de balans en het bedrijfsmodel van Aedifica. De rating wordt bovendien ondersteund door een veerkrachtige en geografisch goed gediversifieerde vastgoedportefeuille. Ook onderstreepte S&P de hoge bezettingsgraad van bijna 100%, de zeer lange huurtermijnen van gemiddeld 20 jaar en de voorspelbare huurinkomsten.

Indien u interesse heeft voor het aandeel Aedifica, mag u uw aankooporders doorgeven via het nummer +32 (2) 533 22 40 of via info@goldwasserexchange.be.

(*) Gebaseerd op de consensusverwachting bij de analisten volgens Bloomberg

(**) Slotkoers op 7 september 2021