Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Obligatie Mobilux Finance 4,25% 2028 (BUT) in goede doen, maar wel nog dichtbij pari

De bij het begin van de zomer uitgegeven obligatie van Mobilux France met een looptijd van zeven jaar beweegt zich op de secundaire markt nog dichtbij de emissieprijs. Een opportuniteit om nog een slag te slaan voor wie de trein gemist heeft op de primaire markt?

De recentste koers van deze obligatie op de secundaire markt (waar het reeds uitgegeven schuldpapier nu verhandeld wordt) ligt rond 100,56%, wat neerkomt op een rendement van 4,16% op basis van een looptijd tot 15 juli 2028 en een coupon van 4,25%. Deze eerder gulle vergoeding betekent natuurlijk ook dat er een zeker risico aan vasthangt. De ratings voor deze obligatie onderstrepen dit: "B3" bij Moody's, "B" bij Standard & Poor's en Fitch Ratings, telkens in de highyieldcategorie.

Met deze lening van 500 miljoen euro in coupures van 100.000 is een bestaande schuld geherfinancierd en zijn de aandeelhouders van meubelgroep BUT beloond.

BUT, een Franse marktleider voor woninginrichting

Mobilux Finance is een onderdeel van meubelgroep BUT, een van de marktleiders in Frankrijk op het gebied van woninginrichting (meubels, decoratie en huishoudelektro). Het vehikel werd opgericht om schuldpapier uit te geven, bestaande leningen te herfinancieren en overnames te doen.

BUT zelf is in Frankrijk aanwezig via een netwerk van iets meer dan 300 winkels. Het bedrijf biedt een volledig gamma meubels, huishoudtoestellen en decoratieartikelen aan met daarnaast ook financieringsdiensten en een lange garantieperiode.

BUT is eigendom van Mobilux, een holding die in handen is van de beleggingsfondsen Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) en WM Holding, een maatschappij die banden heeft met de Duits-Oostenrijkse meubelgroep Lutz Group.

Het is datzelfde Mobilux dat tijdens de zomer van 2020 de Conforamawinkels overnam, die voorheen in handen waren van de Zuid-Afrikaanse groep Steinhoff. Door Conforama te verkopen aan Mobilux, ter herinnering: dat is het moederbedrijf van hun concurrent BUT, ontstond er een groep met 460 winkels die een omzet van 3,5 miljard euro kan voorleggen.