Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie

T-MOBILE NETHERLANDS - Volgens Bloomberg staat de mobiele telefoniegroep, marktleider in thuisland Nederland, op het lijstje met potentiële kandidaten voor de primaire markt. De obligatiehouders zouden hiermee bijdragen aan de herfinanciering van de overname-operatie van het Nederlandse bedrijf door de investeringsfondsen Apax Partners en Warburg Pincus. Deze hebben het bedrijf voor 5,1 miljard euro gekocht van Deutsche Telekom en de Zweedse groep Tele2.  

ILIAD - Bloomberg denkt ook dat het van de beurs halen van Iliad gefinancierd zal worden via 3,6 miljard euro aan schuldpapier. Voorlopig is er nog geen enkel detail doorgesijpeld. Zakenman Xavier Niel, oprichter van Iliad, heeft eind juli via zijn holding HoldCo een bod gedaan op de 30% van het kapitaal van Iliad die hij nog niet bezat en de groep daarna van de beurs gehaald. 

SOLENIS - Solenis, wereldwijd een van de meest vooraanstaande producenten van chemische specialiteiten, werd door het Californische investeringsfonds Platinum Equity voor een bedrag van 5,25 miljard dollar overgenomen.  Dit zou wel eens aanleiding kunnen geven tot de emissie van verschillende obligatieleningen.Volgens Bloomberg zou het om obligaties in dollar en euro gaan. 

PAPA JOHN’S INTERNATIONAL INC - Vorige week kondigde de koning van de pizza aan dat hij van zins is om voor 400 miljoen dollar aan obligaties uit te geven met vervaldag in 2029. Meer details zijn er voorlopig nog niet voorhanden. Met de opgehaalde fondsen zou de groep een reeks bestaande kredieten herfinancieren. Na Pizza Hut en Domino's Pizza is Papa John's Pizza de derde grootste pizzaketen in de VS. 

JAPAN AIRLINES - De Japanse vliegtuigmaatschappij Japan Airlines wil dan weer 300 miljard yen (2,7 miljard dollar) binnenhalen om de gevolgen van een verminderde trafiek door de coronapandemie te helpen verzachten, klinkt het bij bronnen in het dagblad Nikkei. Diezelfde bronnen gaven ook nog mee dat de fondsen verzameld zullen worden via achtergestelde leningen en andere financieringsmaatregelen. 

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.