Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Nieuwe dollarobligatie Coinbase 3,375% beschikbaar onder pari!

Gebruik makend van de massale vraag van de beleggers heeft Coinbase op de primaire markt zopas twee miljard dollar opgehaald. Coinbase is niemand minder dan de Amerikaanse marktleider in de cryptomuntenhandel. Het heeft de emissie over twee schijven verdeeld, beiden met een "BB+" rating bij Standard & Poor's.

Emittent Coupon Looptijd Hoofdsom (in USD) Coupure
Coinbase Global Inc 3,375% 01/10/2028 Eén miljard 2.000
Coinbase Global Inc 3,625% 31/10/2031 Eén miljard 2.000

Via Coinbase, dat in april een opmerkelijke entree maakte op de beurs van New York, kan men digitale activa - met op kop Bitcoin - kopen, verkopen en natuurlijk bewaren op het platform. Er bestaat een grote correlatie tussen de evolutie van hun beurskoers en die van de bekendste digitale munt.

Pikken we er even de nieuwe obligatie met vervaldag in 2028 uit, met een coupon van 3,375%. Ze is beschikbaar in coupures van 2.000 dollar en wordt verhandeld onder 99% van de nominale waarde, waarmee de belegger een jaarlijks rendement van van 3,54% binnenrijft.

De binnengehaalde fondsen zijn een absoluut succes voor de reus in digitale activa. Door de overrompelende interesse van de beleggers haalde het bedrijf zelfs 500 miljoen meer op dan voorzien.

Dat grote succes van de operatie staat trouwens synoniem voor (nogmaals) een nieuwe belangrijke stap vooruit voor de sector van de digitale activa, meer specifiek voor zijn capaciteit om toegang te krijgen tot de meer traditionele kapitaalbronnen.

Resultaten stijgen exponentieel

Naast de alomtegenwoordige interesse voor dit type van emissies met een hoog rendement kon Coinbase de beleggers ook verleiden met excellente kwartaalcijfers.

Het bedrijf uit San Francisco sloot de periode april-juni af met een omzet van twee miljard dollar en een nettowinst die van 32 miljoen doorschoot naar... 1,6 miljard dollar, dat is tweemaal zoveel als de prognoses lieten uitschijnen.

Sommigen vragen zich af wat er nu een beurskapitalisatie van meer dan 50 miljard dollar rechtvaardigt, bijna zoveel als BNP Paribas, de grootste Europese bank?

De transactiekosten vormen het leeuwendeel van de inkomsten van Coinbase, maar deze mooie resultaten kwamen er ook dankzij het gestegen aantal maandelijkse gebruikers en de toegenomen transactievolumes.

Het platform, dat aanwezig is in een honderdtal landen, kan dan ook 68 miljoen "geverifieerde" gebruikers voorleggen die voor in totaal 462 miljard activa gekocht en verkocht hebben.

Coinbase geeft verder nog mee dat het tijdens de periode in kwestie zijn aanbod van verhandelde activa nog heeft opgekrikt (meer dan over gans het jaar 2020).
 

"Een reeds solide balans nog verstevigen"

Volgens Coinbase was het ophalen van schuldpapier een mooie kans om zijn balans nog te verstevigen. En ook om zich alvast te wapenen tegen een jaareinde dat zou kunnen gekenmerkt worden door een verlaging van het activiteitenvolume, staat er in het bedrijfscommuniqué te lezen.

We geven nog mee dat de belegger zich niet mag blind staren op deze verbeterde financiële toestand, want er hangt wel degelijk een risico op het vlak van regelgeving aan het steeds groeiende universum van digitale munten.

Denken we maar aan de Amerikaanse "infrastructure bill" waarbij bedrijven die voor 10.000 dollar of meer aan crypto's verhandelen, kunnen worden verplicht daar aangifte van te doen.

Enkele dagen geleden dreigde de Amerikaanse beurswaakhond SEC ermee Coinbase te vervolgen in het kader van een leningenprogramma dat het bedrijf wil commercialiseren.

Concreet zouden gebruikers "USD Coins" - een virtuele munt waarvan de waarde op de Amerikaanse dollar is geïndexeerd - kunnen uitlenen aan geverifieerde leners en daarmee een jaarlijks rendement van 4% opstrijken.

Ten gevolge van het dreigement van de SEC zal het leningenprogramma niet vóór oktober uitgerold worden, aldus Paul Grewal, hoofdjurist van de onderneming.

Hoe het ook zij, volgers menen dat het bedrijf uit San Francisco zeer goed geplaatst blijft om zijn voordeel te doen met de groeiende interesse van kleine en grote (institutionele) beleggers voor deze soort van activa.