Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Nieuwe obligatie Foot Locker 4% is onder pari verkrijgbaar

Foot Locker, dat verwikkeld is in een golf van overnames, kwam vorige week naar de obligatiemarkt. De Amerikaanse retailer van sportartikelen heeft 400 miljoen dollar opgehaald via een obligatie met looptijd tot 2029.

Met een speculatieve rating bij Standard & Poor's (BB +) kan de nieuwe obligatie dicht tegen pari worden gekocht aan een koers van 100,75%, waardoor het jaarlijks rendement 3,85% bedraagt. De obligatie is verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar en heeft als semestriële couponvervaldagen 1 april en 1 oktober.

Het opgehaald geld zal voor algemene bedrijfsdoeleinden worden gebruikt. Daarnaast krijgt Foot Locker weer wat meer financiële bewegingsvrijheid na de overname afgelopen zomer van 2 spelers in de distributie van sneakers (sportschoenen).

Voor een bedrag van 750 miljoen dollar legde Foot Locker de hand op de WSS-keten met 100 verkooppunten die voornamelijk aan de westkust van de Verenigde Staten zijn gelegen en die zich richten op een Spaanstalige klantengroep.

Voor ongeveer 360 miljoen dollar kocht de Amerikaanse groep ook het merk Atmos, dat 39 winkels heeft in Japan. Dit bedrijf staat vooral bekend staat om zijn puntige 'sneakers' en om de samenwerkingsverbanden met merken als Vans, Nike of Dr Martens.

Een bedrijf dat de merken Nike, Reebook of Puma commercialiseert en anderzijds merken als Sidestep, Footaction en Champs Sports in portefeuille heeft en goed presteerde in de eerste helft van het boekjaar mag zich uiteraard verheugen in de interesse van de beleggers.

Het in New York gevestigde bedrijf sloot de verslagperiode af met een nettowinst van 430 miljoen dollar, of fors meer dan de 45 miljoen dollar die in dezelfde periode een jaar eerder werd gerealiseerd. Met name de brutomarge steeg van 25,90% 12 maanden geleden tot 35,10%.

"Dit kwartaal weerspiegelde de sterke resultaten in de afdelingen dames- en kinderschoenen evenals een gestegen vraag in de kleding- en accessoiresafdeling, dit in combinatie met slechts beperkte promotionele activiteiten", zo verklaarde grote baas Richard Johnson.

Op het einde van de eerste jaarhelft bezat Foot Locker, dat een 20-tal winkels in België uitbaat, 2.911 verkooppunten in 27 landen. De resultatenrekening over de eerste zes maanden van het jaar liet een omzetgroei met 36,10% zien tot 4,40 miljard dollar.