Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

ILIAD HOLDING – Iliad Holding wil voor 3,6 miljard euro aan schuldpapier uitgeven. Het bedrag zou over vier obligaties gespreid worden. De andere details van de operatie (prijs, rendement...) zouden volgens Bloomberg tegen 13 oktober gekend moeten zijn. Iliad Holding is een financiële dochtermaatschappij van Xavier Niel, de eigenaar van Iliad. Deze laatste is een Europese telecomoperator die actief is in Frankrijk, Italië en Polen, 43,4 miljoen abonnees telt en 15.000 werknemers. Iliad zal de fondsen gebruiken om het bedrijf van de beurs te halen (delisting).

KORIAN – Korian wordt verwacht met een lening van 500 miljoen euro en een looptijd van zeven jaar. Voorlopig zijn er geen andere details voorhanden. De groep Korian beheert medisch-sociale instellingen en diensten. Qua aantal bedden is Korian de grootste groep in de sector van de ouderenzorg in Frankrijk, maar met ongeveer 780 sites is het tevens actief in de rest van Europa.

ASTON MARTIN COGNIZANT F1 TEAM – De Formule 1-stal van de fabrikant van luxe- en sportauto's Aston Martin en de Amerikaanse groep voor IT- en supportdiensten Cognizant voeren momenteel gesprekken met beleggers. Het is meer bepaald de afdeling AMR GP Finance, een 100%-dochter van Aston Martin Cognizant F1 Team, die de uitgifte van de nieuwe obligatie in goede banen zal leiden. Ze wordt uitgegeven in Britse pond en er kleeft een coupon aan van 7%, de vervaldag ligt op 8 november 2026. Er kan ingeschreven worden tot 1 november. De fondsen zullen worden gebruikt om de ontwikkeling en de bouw van de nieuwe "Formula One"-campus van de groep te financieren.

GRAANUL INVEST – De Estse groep Graanul Invest, met een jaarlijkse productie van 2,3 miljoen ton een van de grootste producenten van houtpellets in Europa, rekent op de obligatiemarkt om 600 miljoen euro binnen te halen. De looptijd van de nieuwe obligaties zou 5 jaar bedragen, een uiterste vervaldag in 2026 dus. In augustus nam de kapitaalinvesteerder Apollo Invest een meerderheidsbelang in de onderneming.

HARBOUR ENERGY – De Britse gas- en petroleumgroep Harbour Energy legde de coupon voor zijn nieuwe lening van 500 miljoen dollar met vervaldag in oktober 2026 vast op 5,50%. De intresten worden halfjaarlijks uitgekeerd. Het aanbod wordt ten laatste op 18 oktober afgesloten.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.