Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Bent u met pensioen of komt dat pensioen dichterbij? Deze beleggingen zijn dan iets voor u!

Misschien nog meer dan enige andere leeftijdscategorie maken mensen die met pensioen gaan of al met pensioen zijn zich terecht bezorgd over de lage rendementen op spaargeld. De rente staat zo laag dat de opbrengst van spaargeld meer dan ooit onvoldoende is om het inkomensverlies op het einde van de loopbaan te compenseren.

Er zijn echter oplossingen om een levensstijl te behouden die op zijn minst vergelijkbaar is met die tijdens het actieve leven, bijvoorbeeld via obligaties met een zeer lange looptijd. De coupons van deze obligaties zijn uiteraard hoger dan in het geval die van obligaties met een korte of middellange looptijd.

Anderzijds ligt het risico dat inherent is aan dit type belegging juist bij de lange looptijd, want bij deze obligaties zouden koersschommelingen kunnen optreden in het geval van een stijging van de rentevoeten.

Hiermee dient echter geen rekening te worden gehouden wanneer het de bedoeling is om de lening in kwestie tot de vervaldag aan te houden.

Met andere woorden: deze financiële producten zijn geschikt voor beleggers die tot het einde van hun leven een hoog inkomen zoeken en voor wie de dagelijkse waarde van de portefeuille slechts van relatief belang is. De bedoeling is namelijk om die portefeuille over te dragen aan de volgende generaties.

Rendementen van bijna 3% bij betrouwbare emittenten

Als dit type belegging u aanspreekt, weet dan dat het mogelijk is om een jaarlijks rendement van 3% in dollar te realiseren, en dit via obligaties uitgegeven door emittenten van uitstekende kwaliteit. Om de risico's van renteschommelingen te beperken, raden we trouwens aan om te kiezen voor het beste wat er op de markt verkrijgbaar is.

De selectie van Oblis biedt op dat vlak heel wat mogelijkheden. Zo is er de obligatie van Apple die loopt tot 2061. Verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar biedt deze lening de kans op een rendement van 2,93% op jaarbasis (AA + rating bij Standard & Poor's).

Een andere technologiereus als Amazon heeft ook obligaties met lange looptijden uitstaan. Met de lening die in 2060 afloopt kan de belegger een jaarlijks rendement van 2,90% verwachten. Ook deze obligatie is verkrijgbaar in coupures van 2.000 dollar (AA-rating bij Standard & Poor's).

Een paar stapjes lager gewaardeerd (BBB + rating), maar met een hoger rendement, is er de obligatie van de Zwitserse grondstoffengigant Glencore Funding LLC die loopt tot 2051 terug en met een jaarlijks rendement van 3,71%.

Ook hier werd de coupure vastgesteld op 2.000 dollar. Dit is tevens het geval voor de AT&T obligatie met een looptijd van 2061 en een jaarlijks rendement van 3,80% (BBB-rating bij Standard & Poor's). AT&T, de grootste aanbieder van vaste telefonie in de Verenigde Staten, is ook de op één na grootste mobiele operator van het land.

Belangrij is dat alle bovengenoemde obligaties onder pari kunnen aangekocht worden.