Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Coupons van 4,625% en 5% voor nieuwe obligaties Hertz

Hertz heeft zich terug op de kapitaalmarkt gemeld. De Amerikaanse gigant in de autoverhuur heeft zopas voor 1,5 miljard dollar bijgetankt. De aangeboden obligaties zijn in twee schijven verdeeld. Wij geven u de details van de operatie.

De twee nieuwe leningen van de in Estero (Florida) gevestigde autoverhuurder vervallen in 2026 en 2029. De coupons werden afgeklokt op respectievelijk 4,625% en 5% met een halfjaarlijkse uitbetaling van de intrest. Dit valt iets beter uit voor Hertz dan verhoopt, want volgens de eerste indicaties werden de coupons op 5% (voor de schijf op vijf jaar) en 5,5% (voor de schijf op acht jaar) verwacht.

Emittent Coupon Looptijd Hoofdsom in USD Coupure in USD
Hertz Corp / The 4,625% 01/12/2026 500 miljoen 2.000
Hertz Corp / The 5% 01/12/2029 1 miljard 2.000

De obligaties hebben het statuut van niet-gewaarborgde senior schuld en zijn reeds populair op de secundaire markt. De stijgende prijzen illustreren dat perfect. De lening met een looptijd van vijf jaar bijvoorbeeld noteert al in de buurt van 101,04% van de nominale waarde. Op basis van een vervaldag op 1 december 2026 en een coupon van 4,625% vangt de belegger een rendement van 4,39%. De obligatie is beschikbaar in coupures van 2.000 dollar.

Speculatief schuldpapier

Moody's klopte de nieuwe obligaties af op een rating van "Caa1", onderaan de high yield-categorie. Niettemin heeft de kredietbeoordelaar de rating van de groep zelf (Hertz Corporation) een niveau opgetrokken van "B3" naar "B2", wel ook nog in het speculatieve compartiment. "De verhoging kwam er omdat Moody's van mening is dat Hertz sterker uit de bankroetsituatie is gekomen dan eerst gedacht werd", aldus het ratingbureau.

Emittent Hertz Corporation wil de binnengehaalde fondsen aanwenden voor de terugkoop van aandelen die werden uitgegeven opdat de onderneming gered zou kunnen worden door een consortium van financiële investeerders waaronder Knighthead Capital Management, Certares Opportunities en Apollo Capital Management.

In mei 2020, toen de autoverhuurder aan het wankelen werd gebracht door de ineenstorting van de toerismemarkt ten gevolge van de coronapandemie, liet het bedrijf zich onder bescherming plaatsen van de Amerikaanse wet op het bankroet om zodoende te vermijden dat het de boeken moest neerleggen. De gesprekken met de schuldeisers liepen echter op een sisser af, vandaar dat die groep investeerders in beeld kwam.

Tesla, Uber, Carvana...

Het ophalen van fondsen op de obligatiemarkt kwam er enkele dagen nadat de Amerikaanse verhuurgigant bekendmaakte dat hij 100.000 auto's had besteld bij Tesla, de iconische constructeur van elektrische wagens. Een deel daarvan zal aan een voorkeurstarief ter beschikking gesteld worden van de chauffeurs van het bedrijf VTC Uber.

Een minder gemediatiseerd nieuwtje is dat Hertz ook een contract getekend heeft met Carvana, een online autoverkoopplatform. Dat akkoord werd positief onthaald door Moody's. Het biedt het Amerikaanse bedrijf een bijkomende afzetmarkt om van zijn gebruikte wagens af te geraken aan een potentieel hogere prijs.

Terugkeer op de Nasdaq

Hertz Corporation exploiteert de verhuurmerken Hertz, Dollar en Thrifty zowat overal ter wereld (Noord-Amerika, Europa, de Caraïben, Latijns-Amerika...). De onderneming is een van de grootste autoverhuurders ter wereld met als bekendste merk Hertz. Daarnaast werkt het ook met het autoverhuurmerk Firefly, is het met Hertz 24/7 actief in carsharing en verkoopt het wagens via Hertz Car Sales.

Het bedrijf dat ontstond na het faillissement heeft nog maar pas zijn rentree gemaakt op de Nasdaq waar het een beurswaarde heeft van circa 11 miljard dollar.

De recentste kwartaalresultaten van de autoverhuurder leest u hier.