Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

TDF INFRASTRUCTURE - De telecom infrastructuur-operator (radio-uitzendingen en digitale televisie, mobiele telefonie aan zeer hoge snelheid en de uitrol van glasvezel) is bezig met de emissie van een obligatielening in euro met een looptijd van acht jaar. De fondsen zullen worden gebruikt om het terugkoopbod te financieren op de bestaande obligatie met vervaldag in 2022 en een coupon van 2,875%.

AUTOFORM - Volgens Bloomberg zou AutoForm, een bedrijf uit Zürich, van zins zijn de obligatiemarkt aan te spreken. Dit omdat het bedrijf zopas is overgenomen door het private-equityfonds Carlyle. Zoals de naam doet vermoeden is AutoForm een specialist in simulatiesoftware voor het maken en plooien van metalen platen en de assemblage van onbewerkte carrosserieonderdelen voor auto's. De onderneming heeft Audi, BMW, Jaguar, Alcoa en ArcelorMittal als klant.

WM MORRISSON - Een andere potentiële kandiaat voor de primaire markt is, nog steeds volgens Bloomberg, WM Morrison. De Britse distributeur heeft namelijk het overnamebod van het Amerikaanse durfkapitaalfonds CD&R aanvaard. Deze laatste heeft hiervoor een overbruggingskrediet van 6,4 miljard Britse pond (+/- 7,63 miljard euro) aangegaan. Verdere details zijn er nog niet beschikbaar.

SCATEC - Scatec wordt nog steeds op de primaire markt verwacht. De Noorse groep had begin november verschillende financiële instellingen een mandaat gegeven om besprekingen op te starten met obligatiebeleggers. Er zou een euro-emissie met een looptijd van 5 jaar klaar staan. De Noorse groep ontwikkelt, bouwt, bezit en exploiteert centrales op zonne- en windenergie en op waterkracht, daarnaast biedt de groep ook oplossingen voor energieopslag. Scatec exploiteert en bouwt voor meer dan 3,5 gigawatt (GW) op vier continenten. Tegen eind 2025 wil het dat optrekken tot 15 GW.

ALLEGRO - Ook Allegro blijft op de agenda van de primaire markt staan. De Poolse onderneming wil ongeveer 200 miljoen euro ophalen om te helpen bij de financiering van haar overnameplannen van de Tsjechische onlineretailer Mall Group. Allegro is akkoord gegaan om Mall Group voor 881 miljoen euro over te nemen. Het wil de operatie voor meer dan de helft financieren met cash en het saldo met nieuw schuldpapier.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.