Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Nieuwe obligatie US Foods 4,625% 2030 doet het goed op secundaire markt

Voedingsmiddelenbedrijf US Foods Holding heeft recent in recordtijd een obligatielening afgerond voor een bedrag van 500 miljoen dollar. Wie ze wil aanschaffen, moet zich vanaf nu dus tot de secundaire markt wenden.

De operatie werd op 16 november aangekondigd én diezelfde dag al afgerond door US Foods Inc, een 100%-dochter van US Foods Holding. Het vehikel kon de beleggers overhalen om een half miljard dollar uit te lenen middels een coupon van 4,625%. Dat zijn voorwaarden die in lijn liggen met de “B3” rating bij Moody’s en de “B+” rating bij Standard & Poor’s, telkens in de highyieldcategorie.

De prijzen van de lening gaan de goede kant op. Wie zich wil positioneren op de nieuwe obligatie moet daarvoor 101,67% van de nominale waarde neertellen. De belegger ontvangt dus een rendement van 4,48% tot aan de vervaldag op 1 juni 2030. Hou er rekening mee dat de Amerikaanse onderneming heeft een vervroegd terugkooprecht van het schuldpapier bedongen in juni 2025. Indien ze die call effectief uitvoert, klimt de vergoeding naar 4,38%. We geven nog mee dat de intrest halfjaarlijks wordt uitgekeerd.

US Foods Holding (US Foods) wil de fondsen inzetten voor de gedeeltelijke terugbetaling van een termijnlening die op 27 juni 2023 vervalt.

Distributie van voedingsmiddelen voor restaurants, hotels, ziekenhuizen…

Met hoofdzetel in Rosemont (Illinois) is US Foods de tweede grootste Amerikaanse voedselleverancier en een van de belangrijkste bedrijven in de sector van de voedseldistributie in de VS, na Sysco Corp. Het verkoopt en verdeelt verse, diepgevroren en droge voeding, en non-foodproducten. De onderneming heeft als klanten restaurants, ziekenhuizen, hotels, middelbare scholen en universiteiten, overheidsinstellingen en de detailhandel. Ze stelt 28.000 mensen tewerk op meer dan 70 sites.  

Voor US Foods gaan de zaken goed, want het Amerikaanse bedrijf liet bij de bekendmaking van zijn kwartaalresultaten weten dat de geleverde volumes aan restaurants hoger uitvielen dan in 2019, voor de pandemie. In de zorgsector bleven de bestellingen “op niveau” en de hotelsector lijkt terug in de lift te zitten sedert er weer gereisd kan worden en alles weer open is. De onderneming wees erop dat ze gedurende de laatste twee jaar voor het equivalent van 1 miljard dollar aan nieuwe klanten heeft bijgewonnen.

De eerste negen maanden van het jaar genereerde US Foods Holding een omzet van 21,85 miljard dollar, wat in de buurt ligt van de 22,9 miljard die behaald werd voor gans het jaar 2020.

Er is wel een kanttekening. Hoewel de vraag naar hun producten toenam, ligt de rentabiliteit van het bedrijf nog niet op het niveau van voor de pandemie. Dit komt door de loonsverhogingen die werden toegestaan om het personeel te kunnen behouden en door de problemen in de toeleveringsketen.

Op Wall Street kan US Foods een beurswaarde van ongeveer 7,4 miljard dollar voorleggen.