Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Goldwasser Exchange beschermt het spaargeld van de klanten met Global+

De financiële markten komen uit een bijzonder turbulente week die werd gekenmerkt door de ontdekking van een nieuwe variant van het coronavirus. Met de volatiliteit uit de voorbije dagen in het achterhoofd maakt Raphaël Goldwasser de balans op bij Global +, de vlaggenschipportefeuille van de beursvennootschap Goldwasser Exchange

Raphaël, wat is uw inschatting van de huidige gezondheidssituatie?

De komende weken zullen ongetwijfeld in het teken staan van onzekerheid totdat er meer bekend is over de impact van de nieuwe Omicron-variant.

De beleggers gedragen zich behoorlijk nerveus in een aarzelende markt, waarbij elke dag van dalende beurskoersen wordt gevolgd door een dag van herstel. De indices hebben dus de neiging om zich bij de minste aankondiging te laten meeslepen en dit zowel naar omhoog als naar omlaag. Het resultaat is een volatiliteit die we al een tijdje niet meer hebben gezien.

Inderdaad, de financiële markten hebben concreet bewijs nodig over de blijvende impact van de nieuwe variant voordat ze weer stabieler worden.

Hoe reageert Global + op deze gevaren?

Door de grote diversiteit en vooral het flexibele karakter van de door ons beheerscomité geselecteerde fondsen is de portefeuille in staat geweest de schade te beperken. Eens te meer het bewijs dat de flexibiliteit van onze managers essentieel is. Een dergelijke aanpak loont zich in tijden van onzekerheid.

We zijn ook zeer tevreden over het vermogen van de beheerders om de kansen te grijpen die voortvloeien uit de recente daling van de koersen.

Zo hebben we onlangs een fonds dat op het hoogtepunt van de gezondheidscrisis in maart 2020 schitterde door zijn veerkracht en dat een groot deel van het marktherstel heeft meegepikt vervangen door een ander fonds.

Hoe zit het met de inflatie, die andere verstorende factor?

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan laten de laatste cijfers duidelijk prijsstijgingen zien. De inflatie wordt door de komst van de nieuwe variant nog versterkt, zodat de druk op de toeleveringsketens toeneemt en de krapte op de arbeidsmarkt vergroot.

Hoewel we denken dat de stijging van de inflatie zich de komende maanden zal voortzetten, maken we ons helemaal geen zorgen over de impact ervan op de Global + portefeuille.

Met betrekking tot de obligatieportefeuille, zijn we heel voorzichtig geweest door beheerders te selecteren die strategieën hebben geïmplementeerd om te profiteren van een stijging van de rente. Deze hebben dus niet onder te lijden.

Nog even voorstellen: Global +

Toegankelijk vanaf een bedrag van 200.000 euro / dollar is Global + een portefeuille ontwikkeld door Goldwasser Exchange als onderdeel van de dienstverlening op het vlak van discretionair vermogensbeheer. Het rendement sinds 1 januari bedraagt 3,22% *.

In de portefeuille met ongeveer 15 lijnen ligt de nadruk op het selecteren van de beste fondsmanagers in plaats van op de traditionele benadering van het wijzigen van het percentage aandelen of obligaties in de portefeuille. De flexibiliteit die ze ter beschikking hebben, is naar onze mening onder de huidige marktomstandigheden van essentieel belang.

De fondsbeheerders hebben veel speelruimte om snel en effectief te kunnen reageren op grote marktbewegingen. Dus zelfs in tijden van achteruitgang kunnen deze fondsen dankzij het snelle reactievermogen van de teams die ze beheren beter presteren.

Wilt u meer weten over Global+, dan nodigen wij u uit contact met ons op te nemen voor een afspraak op kantoor of per videoconferentie.

Het is mogelijk om de samenstelling van de portefeuille te leren kennen dankzij de demo-account die twee weken beschikbaar is.

Opmerking

(*) In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor toekomstige prestaties