Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Coupon uitbetaald van dollarobligatie Paysafe Fin 4% 2029

De lening Paysafe met een restduur van 7,5 jaar noteert momenteel op de secundaire markt met weinig opgelopen intresten. Op 15 december is namelijk de coupon geknipt van deze obligatie die is uitgegeven door de Britse specialist in onlinebetalingen.

De obligatiehouders hebben dus de helft van de vergoeding van 4% ontvangen, want de coupon van deze lening wordt halfjaarlijks uitbetaald (in juni en december). Dat betekent ook dat wie de titel wil aankopen iets minder dan tien dagen met opgelopen intresten moet vergoeden en er een prijs van 93,04% moet voor neertellen op basis van de laatst beschikbare koers. Het rendement komt met andere woorden uit op 7,89%, rekening houdende met een vervaldag op 15 juni 2029.

De minimale coupure werd vastgelegd op 2.000 dollar.

Met een "B" rating bij Standard & Poor's valt de obligatie in de high-yield-categorie.

Oplossingen voor onlinebetalingen

Paysafe is een computerplatform dat gespecialiseerd is in betalingsoplossingen. Hun corebusiness is ervoor te zorgen dat bedrijven en consumenten online kunnen gaan en transacties uitvoeren. Daarvoor stelt Paysafe de nodige computercapaciteit ter beschikking voor de verwerking van betalingen en het beheer van digitale portefeuilles.

De activiteiten van de onderneming zijn vooral gericht op de sectoren van de iGaming (online-sportweddenschappen, poker, casinospelen enz.), de handel in aandelen en valuta... Hun digitale portefeuille Skrill werkt samen met het cryptomuntenplatform Coinbase om zich verder te kunnen ontwikkelen in de Verenigde Staten.

Met meer dan 20 jaar ervaring in onlinebetalingen, in 2020 een geännualiseerd transactievolume van 100 miljard Amerikaanse dollar en ongeveer 3.400 medewerkers wereldwijd verspreid over meer dan 12 sites biedt Paysafe over gans de wereld 70 soorten van betalingen aan in meer dan 40 valuta. "Wij bedienen firma's van alle groottes en in alle mogelijke sectoren op 120 markten", benadrukt de onderneming op haar website.

In de eerste 9 maanden van 2021 behaalde Paysafe een omzet van 1,11 miljard dollar en een bruto-exploitatieoverschot van 338,44 miljoen. Op Wall Street heeft het een beurswaarde van 2,79 miljard dollar.