Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Apple kan ook volgend jaar gensters slaan op de beurs

Ondanks de huidige hoge waardering zou Apple op de New York Stock Exchange weer een jaar van stijgende koersen tegemoet kunnen zien. Dat is in ieder geval de visie van de zakenbank JP Morgan, wiens analisten zojuist hun koersdoel op het aandeel hebben verhoogd.

Het aandeel van het bedrijf onder leiding van Tim Cook ligt op schema om het jaar af te sluiten met een koersstijging van 35% tot 179 dollar, wat toch een mooi eindejaarsgeschenk is voor de aandeelhouders. Daarmee bedraagt de beurskapitalisatie bijna 3.000 miljard dollar, wat heel wat meer is dan hun volgende belager Microsoft (2.550 miljard dollar).

In een omgeving die wordt gedomineerd door inflatoire, gezondheids- en monetaire onzekerheden, is Apple meer dan ooit aantrekkelijk voor beleggers die dol zijn op kwaliteitsaandelen. Hiervoor moet gedacht worden aan zeer winstgevende bedrijven die een enorme cashflow genereren.

En volgens JP Morgan, dat nu mikt op een koersdoel van $ 210, zou het bedrijf met hoofdzetel in Cupertino, volgend jaar zijn marktmomentum kunnen behouden. Dit tegen de achtergrond van de stappen die Apple heeft gezet om een toonaangevende speler te blijven in het tijdperk van 5G-smartphones.

Vernieuwing van de compatibele 5G-smartphones

Samik Chatterjee, de analist die het aandeel voor de Amerikaanse bank volgt, legde in een rapport aan de klanten uit dat de aandelenkoers  wordt ondersteund door de herziene opwaartse prognoses voor de verkopen van de iPhone 13, het nieuwste vlaggenschip van het merk.

Het rapport vestigde ook de aandacht op de mogelijke komst begin 2022 van een instapmodel iPhone dat 5G-compatibel zou zijn.

Als vervanging voor de momenteel goedkoopste iPhone SE, zou dit kunnen leiden tot een golf van upgrades onder de aanhangers van Apple. De fanbasis van het merk wordt door de bank geschat op zowat 300 miljoen gebruikers.

Hoewel de 5G iPhone SE naar verwachting de goedkoopste 5G-compatibele iPhone in de line-up zal zijn (verkoopprijzen variërend van $ 269 tot $ 399, omruilwaarde van het vorige toestel verrekend), kan het nieuwe toestel ook in de smaak vallen bij de gebruikers van smartphones uitgerust met Android, het besturingssysteem van Samsung. Het betreft een potentieel van 1,4 miljard gebruikers.

Momenteel is de goedkoopste 5G-iPhone de iPhone 12 mini, die wordt verkocht voor een prijs vanaf $ 599. Een goedkoper toestel zou dus een nieuw publiek kunnen aantrekken, zo benadrukt Samik Chatterjee.

Aangezien de bank haar prognose voor de iPhone verkopen verhoogde tot 250 miljoen eenheden voor volgend jaar (een stijging met 10 miljoen), gelooft JP Morgan dat Apple in 2022 opnieuw een van de toonaangevende technologie aandelen zal zijn.Deze stelling wordt nog ondersteund door het feit dat het bedrijf zijn toeleveringsketen lijkt te hebben versterkt. 

Dit nadat het vanwege het  componententekort moeite had om voldoende toestellen te leveren om aan de vraag te voldoen.