Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

VGP - De vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in logistieke en semi-industriële gebouwen heeft vorige week gesprekken opgestart met beleggers omtrent de plaatsing van twee nieuwe obligaties. De eerste zou in 2027 op vervaldag komen, de tweede in 2030. De twee nieuwe leningen zouden het statuut van "green bonds" of "groene" obligaties krijgen. De context is momenteel gunstig voor VGP dat onlangs een tipje van de resultatensluier voor 2021 oplichtte. En die zien er eerder veelbelovend uit, zoals u kunt lezen in dit persbericht.

RTE - De beheerder van het Franse Réseau de Transport d'Électricité (RTE) is eveneens van zins om "groen" schuldpapier (green bonds) uit te geven. De groep wil meer bepaald een benchmarklening van 500 miljoen tot 1 miljard euro lanceren met een uiterste vervaldag in 2034. De andere emissievoorwaarden zijn nog niet gekend.

VODAFONE-ZIGGO - De Nederlandse telecomoperator wil het equivalent van 2,1 miljard euro binnenhalen via schuldpapier in euro en dollar. De leningen zouden 10 jaar lopen en voldoen aan de voorwaarden van "sustainibility linked bonds" (SLB), wat betekent dat de eigenschappen van de obligaties (bv. de hoogte van de coupon) variëren in functie van het (al dan niet) behalen van vooraf vastgelegde doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. VodafoneZiggo is een samenwerking tussen Vodafone en Ziggo, de bekabelaar van het Amerikaanse Liberty Global.

BOOTS – De Britse apothekersketen Boots wordt door Bloomberg naar voren geschoven als een potentiële kandidaat voor de primaire markt. Zeker nu Bain Capital, een van de grootste privé-investeerders ter wereld, een overnamebod zou hebben ingediend voor de retailer, aldus de Britse pers. De Times of London bevestigt dat de huidige aandeelhouder Walgreens Boots Alliance reeds verschillende maanden gesprekken voert met de kapitaalinvesteerder.

RAFFINERIE HEIDE – Als we het agentschap Lucror, een specialist in high yield-obligaties, mogen geloven blijft de Duitse petroleumraffinaderij Raffinerie Heide op de agenda van de primaire markt, staat er te lezen bij Bloomberg. De brandstofgroep is op de secundaire markt aanwezig met een lening met een coupon van 6,375% die op het einde van het jaar (in december) op vervaldag komt.

U kunt gans de week bij Oblis terecht voor meer informatie en details over deze nieuwe obligaties.