Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Twee nieuwe obligaties voor General Motors

General Motors heeft zopas voor 2,25 miljard dollar bijgetankt op de primaire markt. De Amerikaanse autobouwer greep de gelegenheid aan om wat zekerheid in te bouwen voor een deel van zijn financieringsvoorwaarden, zeker nu er zich in de VS duidelijk een strikter monetair beleid aftekent.

General Motors (GM) heeft twee nieuwe leningen gelanceerd met een looptijd van 5 en 10 jaar. De obligaties worden al op de secundaire markt verhandeld.

Emittent Coupon Looptijd Hoofdsom in USD Coupures
General Motors Financial Co. 3,10% 12/01/2032 1,25 miljard 2.000
General Motors Financial Co. 2,35% 26/02/2027 1 miljard 2.000

De obligatie General Motors Financial Company met een coupon van 3,1% en een looptijd tot 12 januari 2032 kan bijvoorbeeld aan 99,79% van de nominale waarde aangeschaft worden. Beleggers ontvangen met andere woorden een rendement van 3,13% voor een obligatie met een "BBB" rating in de investment-gradecategorie bij Standard & Poor's. De lening in coupures van 2.000 dollar noteert ook bij Moody's in de categorie van de kwaliteitsleningen. Daar ligt de rating op "Baa3".

De Chevrolet Silverado wordt elektrisch

General Motors heeft geen precieze details gegeven over waar de opgehaalde fondsen zouden worden ingezet. In een document dat bij de beursautoriteiten werd neergelegd beperken ze zich tot de mededeling dat ze zullen worden gebruikt voor algemene doelstellingen van de onderneming. Het zou best mogelijk zijn dat de cash wordt aangewend voor de financiering van de elektrificatie van het voertuigengamma van de Amerikaanse constructeur. Enkele dagen geleden tijdens de grote technologiebeurs in Las Vegas onthulde GM de elektrische versie van zijn meest verkochte pickup de Chevrolet Silverado EV. Vanaf 2024 zou die op de Amerikaanse wegen moeten te zien zijn.

BrightDrop

Naast het herlanceren van de wedloop naar de elektrificatie van een heel competitief en druk bevolkt marktsegment, staat de Chevrolet Silverado EV symbool voor de bocht richting nieuwe mobiliteitstechnologieën die General Motors genomen heeft. Vorig jaar kwam de groep, die ook eigenaar is van de merken Buick, Cadillac en GMC, met BrightDrop op de proppen. Deze nieuwe afdeling biedt een heel gamma van producten, software en diensten aan voor het koolstofvrij maken van last-mile-leveringen en het verlagen van de verkeersdrukte. Met als concreet resultaat de levering van de eerste exemplaren van hun bestelwagen BrightDrop EV600 aan FedEx.

General Motors, met een beurswaarde van bijna 89 miljard dollar, bracht vorig jaar 2,2 miljoen voertuigen aan de man. Dat is 13% minder dan het jaar ervoor. De reden hiervoor is het tekort aan halfgeleiders door de COVID-19-pandemie. Op 1 februari zal de groep onder leiding van Mary Barre met een gedetailleerd overzicht van de jaarresultaten komen.