Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Waarom zijn de analisten zo enthousiast over Kinepolis ?

Ondanks een ongunstige context vol onzekerheden zijn de analisten die Kinepolis volgen meer dan ooit positief voor het aandeel. Degroof Petercam heeft zojuist dit aandeel van de Belgische marktleider wat bioscopen betreft in zijn lijstje met favoriete aandelen heeft opgenomen, maar deze bank is zeker geen alleenstaand geval.

Midden december, toen de Belgische en Nederlandse regering nieuwe beperkingen voor bioscopen aankondigden en het Kinepolis aandeel met 5% daalde, gaf Kepler Chevreux (koersdoel van 62 euro) het advies om te profiteren van een koersdaling om het aandeel goedkoop aan boord te halen.

Een advies dat misschien verrassend leek, wetende dat de Belgische bioscoopcomplexen normaal meer dan 25% van de omzet vertegenwoordigen. En dit terwijl de eindejaarperiode tevens belangrijk is voor de programmering van films en dus ook voor de cashflow van het bedrijf.

Net als bij andere analisten het geval is, kan het enthousiasme van de bank worden verklaard door de overtuiging dat Kinepolis goed gewapend de gezondheidscrisis is ingegaan en er zowel operationeel als financieel gesterkt uit zal komen. Het optimisme heeft met andere woorden op de eerste plaats te maken met de lange termijn perspectieven voor het bedrijf.

Kenners van de sector juichen het strenge kostenbeheer door het management sinds het begin van de crisis toe, een strategie die ondersteund wordt door de sterke vastgoedpositie van de groep. Kinepolis is eigenaar van een groot deel van de complexen die het uitbaat (111 bioscopen wereldwijd, of 1.081 zalen voor bijna 200.000 zitplaatsen). Wat betekent dat het minder geld kwijtspeelt aan het betalen van huur.

Zelfs wanneer analisten hun prognoses voor het vierde kwartaal van 2021 en de eerste helft van 2022 logischerwijs hebben verlaagd vanwege de omicron-variant, verwachten ze een geleidelijke terugkeer van de bezoekers in de tweede helft van dit jaar. Als gevolg daarvan zouden er ook weer meer inkomsten zijn.

Vooral omdat de catalogus met nieuwe releases veelbelovend is (Batman, Avatar 2, Spider Man ...). Het is tientallen jaren geleden dat er zoveel veelbelovende titels in de pijplijn zaten, een trend die alvast tot 2023 zal aanhouden.

Degroof Petercam verwijst naar de cijfers over het derde kwartaal van 2021, waaruit blijkt dat het aantal bezoekers regelmatig 90 tot 100% van het niveau van 2019 (pre-covid) bereikten tijdens de weekends waarin grote blockbusters werden gelanceerd.

Het "Star"-plan dat is opgezet om nieuwe bezoekers aan te trekken door nieuwe diensten te creëren, nieuwe loyaliteitsprogramma's te lanceren en nieuwe content te onderzoeken, werd eveneens goed onthaald.

Degroof Petercam herinnert er ook aan dat in de Verenigde Staten, waar Kinepolis sinds 2019 aanwezig is na de overname van MJR Digital Cinemas (een keten met 10 bioscoopcomplexen en 164 theaters) evenals in Canada met het merk Landmark, het bedrijf moet kunnen profiteren van een gunstige leeftijdspiramide en een gunstigere groei van de bevolking in vergelijking met het oude continent.

Een potentieel op de beurs van 16%?

Terwijl Kinepolis vrijdag bij het slot nog op 55,90 euro genoteerd stond, hebben alle analisten die het aandeel volgen een koopadvies.

We mogen ING niet vergeten, deze bank ziet een koersdoel van 72 euro mogelijk en dat is meer dan het gemiddelde koersdoel van 65,5 euro dat door Bloomberg wordt aangegeven.