Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

ThyssenKrupp 2,5% 2025, een obligatie per 1.000 euro die onder pari beschikbaar is

De lening ThyssenKrupp met een restduur van drie jaar wordt op de secundaire markt met een mooie korting verhandeld, luttele uren voordat het Duitse conglomeraat met zijn halfjaarresultaten op de proppen komt.

Rendement van bijna 4%

De obligatie kan namelijk aan 95,49% van de nominale waarde van u zijn. Duidelijk onder pari dus, wat de lening fiscaal aantrekkelijk maakt voor de in België residerende belegger.

Dit houdt in dat beleggers een rendement van 4,24% binnenrijven op basis van een uiterste vervaldag op 25 februari 2025 en een coupon van 2,5%. Deze obligatie is uitgegeven in coupures van 1.000 euro, wat ze voor heel wat beleggers haalbaar maakt.

Hoewel de coupure de titel betaalbaar maakt en de vergoeding aantrekkelijk lijkt, moeten we toch rekening houden met de ratings van de obligatie: "B1" bij Moody's en "BB-" bij Standard & Poor's en Fitch. Het betreft hier dus een lening uit de high-yieldcategorie.

Oorlog in Oekraïne, sancties tegen Rusland

De obligatiehouders zullen ongetwijfeld met enige interesse uitkijken naar de publicatie van de halfjaaresultaten van de het Duitse conglomeraat op woensdag 11 mei. ThyssenKrupp zal toelichting geven over zijn huidige situatie en de evolutie van zijn business. De groep heeft wel met enige tegenwind af te rekenen. Enkele voorbeelden. Een dalende vraag vanwege de automobielindustrie en de forse prijsstijgingen van grondstoffen en energie.

De groep uit Essen krijgt ook te maken met de directe en indirecte effecten van de Oekraïne-oorlog en de sancties tegen Rusland. "Hoewel de verkoop in Rusland en Oekraïne verwaarloosbaar is - heel wat minder dan 1% van de totale omzet - zullen de commerciële prestaties van de groep lijden onder de niet te onderschatten macro-economische en geopolitieke gevolgen van de oorlog in Oekraïne", liet de directie eind maart optekenen.

Prognoses opgeschort

De nieuwe geopolitieke context en de daarmee gepaard gaande onzekerheid heeft de groep er reeds toe genoopt zijn prognoses voor het huidige fiscaal jaar op te schorten.

De plannen van de groep betreffende zijn staaldivisie (ThyssenKrupp Steel) zullen eveneens aandachtspunten zijn op woensdag.

Uit de laatste jaarcijfers blijkt dat het in Duitsland gevestigde industriële conglomeraat actief is in zo'n 79 landen en een omzet realiseerde van 34 miljard euro. De activiteiten van de groep gaan van staal voor onderzeeërs over bouwmaterialen tot engineering.

Op de beurs van Frankfurt is ThyssenKrupp ongeveer 4,4 miljard euro waard.