Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Dollarobligatie Under Armour 3,25% 2026 in ademnood

De obligatie Under Armour met een restduur van vier jaar moet wat gas terugnemen op de secundaire markt. De prijs van de lening van het sportmerk gaat namelijk de verkeerde kant op sedert de bekendmaking van de kwartaalresultaten op 6 mei.

De recentste koers bedraagt op de secundaire markt circa 90,53% van de nominale waarde, goed voor een rendement van 5,88% op basis van een looptijd tot 15 juni 2026 en een coupon van 3,25%. De obligatie in coupures van 2.000 dollar heeft een "BB" rating bij Standard & Poor's.

Resultaten en renteverhogingen…

Under Armour, het kleinste sportmerk, liet in het eerste kwartaal van 2022 een verlies van 60 miljoen dollar optekenen. Qua aandelenwaarde komt dat neer op een verlies van 13 cent terwijl er vorig jaar nog een winst van 17 cent te noteren was, luidt het in het persbericht over de kwartaalresultaten.

Deze tegenvallende prestatie mag op rekening geschreven worden van de gezondheidssituatie in China waar nieuwe lockdowns een impact hebben op de verkoop. De groep is een rivaal van Adidas en Nike, maar heeft zwaar te lijden onder de gestegen kosten (transport, verzendingskosten voor pakjes...) die aan de winstmarges knabbelen.

Ondanks alles mikt Under Armour voor zijn boekjaar 2023 (1 april 2022 - 31 maart 2023) op een omzetgroei van 5 à 7% en een winst per aandeel van 63 tot 68 cent. Dat is wel onder de verwachtingen van de analistenconsensus van FactSet die uitging van respectievelijk 6,8% en 78 cent.

Dit nieuws komt er ook op het moment dat de verhoging van de Amerikaanse rente weegt op de waarderingen van obligaties op de secundaire markt waarbij prijs en rendement in tegengestelde zin evolueren.

Over Under Armour

Under Armour zag het levenslicht in 1996 op initiatief van Kevin Plank, een bekende American-footballspeler van Maryland University. Vandaag staat de groep bekend als een vooraanstaand sportkledijmerk, de nummer drie in de sector na Nike en Adidas.

De ontwikkelaar van sportuitrusting begon ooit met het idee een antitranspiratie-T-shirt te creëren (met als naam 'shorty'), maar legde zich in de loop der jaren toe op kledij, schoenen en accessoires voor sporters.

Hun producten worden nu wereldwijd verkocht en worden gedragen door een hele resem atleten zoals Stephen Curry (Amerikaanse basketspeler), Andy Murray (Schots professioneel tennisser) en Michael Phelps (Amerikaanse zwemmer met de meeste Olympische titels en medailles ooit). Under Armour richt zich tevens op de "gewone" consument "die actief in het leven staat".

Volgens de recentste jaarcijfers heeft de groep een omzet geboekt van 5,7 miljard dollar (+27% op twaalf maand). De beurswaarde van Under Armour op Wall Street ligt in de buurt van 4,75 miljard dollar.