Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

DUKE ENERGY - De Amerikaanse specialist in productie, transport en distributie van elektriciteit is van zins 500 miljoen tot een miljard euro op te halen op de obligatiemarkt. De operatie zal over twee schijven verdeeld worden: een op zes jaar en een op twaalf jaar. Duke Energy bedient 8,2 miljoen klanten in de VS en beschikt over een energiecapaciteit van 50.000 megawatt. De onderneming heeft bij Moody's een "Baa2" rating en bij Standard & Poor's "BBB+", telkens in de investment-gradecategorie.

MUTARES - De Duitse holding Mutares bestudeert de mogelijkheid om beleggers aan te spreken voor een lening van maximaal 175 miljoen euro. Momenteel zijn de andere emissievoorwaarden nog niet bekend. Mutares wil de opgehaalde cash gebruiken voor de aflossing van een obligatie die in 2024 op vervaldag komt en om nieuwe overnames te financieren (wat hun corebusiness is).

SWEDISH EXPORT CREDIT CORP - Het Zweedse overheidsbedrijf, dat kredieten aanbiedt voor de exportsector op middellange en lange termijn, plant de uitgifte van een obligatielening in euro. De hoofdsom zal tussen 500 miljoen en een miljard euro bedragen. Met een "AA+" rating bij Standard & Poor's en een "Aa1" rating bij Moody's (telkens in de investment-gradecategorie) is Swedish Export Credit Corp een solide emittent.

COVESTRO - De Duitse chemiegroep voert gesprekken met beleggers waarin hij zijn financieel kader wil voorstellen dat zal beantwoorden aan duurzame criteria, klinkt het bij Bloomberg. Het zou dus best kunnen dat Covestro in de toekomst "groene" obligaties of "green bonds" lanceert. Onlangs bevestigde Moody's de "Baa2" kredietrating (investment grade) van de chemiegroep.

TENDAM - Het Spaanse textielbedrijf achter merken als Cortefiel, Women'secret en Springfield, wil zijn financieel profiel verbeteren. Daarom is het bezig met de voorbereidingen van een obligatie-emissie om voor 540 miljoen euro aan obligaties te herfinancieren die in 2024 op vervaldag komen, stond er te lezen in de Spaanse pers. Dat schuldpapier werd uitgegeven in het kader van de overname door de twee huidige aandeelhouders CVC en PAI.

De volgende dagen kunt u bij Oblis terecht voor meer informatie over deze nieuwe obligaties.