Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Forse korting op euro-obligatie Blackstone Private Credit Fund 1,75% 2026

Hoewel de coupon niet meteen hoog lijkt, brengt de korting waarmee de lening Blackstone Private Credit Fund (met een restduur van vier jaar) verhandeld wordt, het rendement wel op een hoog niveau.

De recentste prijzen van de obligatie op de secundaire markt liggen namelijk rond 84%. Het rendement wordt met andere woorden tot op 5,93% van de nominale waarde getild op basis van een looptijd tot 30 november 2026 en een coupon van 1,75%.

Deze obligatie in coupures van 100.000 euro geniet van een "BBB-" rating bij Standard & Poor's in de investment-gradecategorie. Hetzelfde geldt voor de "Baa3" rating bij Moody's.

Door de korting kan u als belegger een deel van het rendement belastingvrij houden, wat de lening dus fiscaal aantrekkelijk maakt voor de in België residerende belegger. De EBV (Effectieve Belastingvoet) klokt af op 9,9%.

Alternatieven voor bankleningen

Blackstone Private Credit Fund (BCRED) wil munt slaan uit opportuniteiten binnen de privékredieten. Dit kan gebeuren via de rechtstreekse toekenning van kredieten (onder de vorm van leningen, obligaties en dergelijke) aan bedrijven of door beursgenoteerde krediettitels van grote ondernemingen te kopen.

BCRED leent hoofdzakelijk uit aan Amerikaanse bedrijven met een omzet tussen 50 miljoen en 2,5 miljard dollar (op het moment waarop de transactie wordt afgerond). "Dergelijke bedrijven vormen een steeds groter wordend deel van de Amerikaanse economie", klinkt het bij Blackstone. "Zij gaan op zoek naar alternatieve financieringsopties door de achteruitgang van bankleningen gedurende de laatste jaren", voegen ze eraan toe.

De maatschappij stelt ongeveer 440 mensen tewerk en heeft investeringen lopen in 2.350 bedrijven. In haar portefeuille zitten vooral bedrijven uit de logistieke sector, de professionele dienstverlening (consultancy...) en de gezondheidszorg.

Blackstone Private Credit Fund, dat niet beursgenoteerd is, is een onderdeel van de groep Blackstone, wereldwijd de grootste beheerder van alternatieve activa. Volgens de recentste jaarcijfers liep hun balanstotaal eind december op tot 32,35 miljard dollar.