Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Dollarobligatie American Tower Corp 3,65% 2027 beschikbaar onder pari

Vandaag bekijken we de obligatie met een restduur van vijf jaar die is uitgegeven door American Tower Corp, wereldleider in draadloze telecominfrastructuur.

Deze in april gelanceerde obligatie - tegen 99,52% van de nominale waarde - gaat op de secundaire markt over de toonbank aan ongeveer 94%. Beleggers strijken dus een rendement op van 5,10% op basis van een looptijd tot 15 maart 2027 en een coupon van 3,65%.

De lening is beschikbaar in coupures van 2.000 dollar en valt bij de drie grote kredietbeoordelaars in de investment-gradecategorie. Moody's kleeft er een "Baa3" rating op, Standard & Poor's "BBB-" en Fitch "BBB+".

Telecominfrastructuur

American Tower Corps hoofdzetel bevindt zich in Boston (USA) en het bedrijf is een REIT (Real Estate Investment Trust). Het haalt het leeuwendeel van zijn inkomsten dus uit zijn vastgoedactiviteiten.

Het REIT-statuut, dat tot op bepaalde hoogte vergelijkbaar is met het Belgische systeem van GVV's (Gereglementeerde Vastgoedvennootschap), bestaat sedert de jaren zestig in de VS en moet aan strikte regels voldoen.Het bedrijf moet bijvoorbeeld tot op een bepaald minimumniveau bezig zijn met vastgoed, minimaal een substantieel deel van zijn inkomsten uitkeren aan de aandeelhouders onder de vorm van dividend en het grootste deel van zijn omzet moet voortkomen uit vastgoedactiviteiten. 

American Tower Corp is eigenaar, uitbater en ontwikkelaar van een portefeuille telecomvastgoed dat door meerdere huurders gebruikt wordt (wat de return on investment de hoogte injaagt).

Hun huidig patrimonium bestaat uit ongeveer 221.000 telecomsites en datacenters. De groep is in de VS actief, maar evengoed in Afrika, Azië en Europa. In Frankrijk bezit de firma 3.800 sites voor allerlei spelers: mobiele operatoren, netwerken voor geconnecteerde apparaten, netwerken voor lokale collectiviteiten en openbare instellingen, en privénetwerken. In Duitsland hebben ze zelfs 14.700 dergelijke sites.

De groep wil een essentiële schakel zijn in de waardeketen van de telecomindustrie en kan op Wall Street een beurskapitalisatie van 114 miljard dollar voorleggen.

In de recenste jaarcijfers staat er te lezen dat American Tower Corp in 2021 een omzet van 9,36 miljard dollar realiseerde.