Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Overzicht van de verwachte, nieuwe obligaties

Oblis onthult u enkele operaties die in de pijplijn zitten op de primaire obligatiemarkt. Sommige daarvan kunnen snel afgerond zijn. De recent uitgegeven obligaties vindt u in onze selectie.

RENTOKIL – De Britse ongediertebestrijder die voor bedrijven en administraties werkt, heeft recent de marketing afgesloten voor zijn obligatielening in verschillende schijven. De nieuwe obligaties worden uitgegeven in euro en Britse pond. Alle andere details van de operatie zullen binnenkort gekend zijn.

TELEPERFORMANCE – De wereldleider op het vlak van callcenters wil 500 miljoen euro losweken op de obligatiemarkt. De modaliteiten van de lening (coupon, looptijd…) moeten nog bepaald worden. Wat we wel weten is dat het schuldpapier het statuut van "sustainability linked bond" (SLB) zal hebben. Dat zijn obligaties waarvan de eigenschappen (de hoogte van de coupon bijvoorbeeld) variëren in functie van het (al dan niet) behalen van vooraf vastgelegde duurzaamheidsdoelstellingen.

ALSTRIA OFFICE REIT – Het Duitse vastgoedbedrijf wordt verwacht met een lening van 350 miljoen euro. De fondsen zouden ten laatste binnen twee jaar moeten terugbetaald zijn. Alstria Office REIT legt zich vooral toe op de aankoop, het bezit en het beheer van kantoorvastgoed in Duitsland, hoofdzakelijk in grote economische centra.

BPIFRANCE - Bpifrance, de Franse investeringsbank van de overheid, is van plan om 500 miljoen tot een miljard euro op te halen. De nieuwe obligaties zouden “groene” obligaties (green bonds) zijn, waarmee dus milieuvriendelijke projecten en activiteiten gefinancierd worden.

TWITTER – Zullen Elon Musk, Twitter en hun partners zich eindelijk tot de schuldenmarkt richten? Wie daar momenteel – nu de overnamesaga van het sociale netwerk door de bekende zakenman maar blijft duren – een antwoord kan op verzinnen, is een ware bolleboos. Volgens Les Echos mikt de miljardair op een mix van schuldpapier, eventueel eigen aandelen én een inbreng door derden voor de financiering van de deal. Bloomberg liet dan eind mei weer weten dat een bankenconsortium onder leiding van Morgan Stanley 13 miljard dollar zou hebben uitgeleend aan Musk om hem te helpen Twitter in handen te krijgen. Een deel van dat bedrag (3 miljard dollar) zou, nog steeds volgens Bloomberg, geherfinancierd worden via een obligatielening die een “CCC” (high yield) rating zou meekrijgen.

De volgende dagen kunt u bij Oblis terecht voor meer informatie over deze nieuwe obligaties.