Goldwasser Exchange

+32 (0)2 533 22 40
Van maandag tot vrijdag vanaf 9u tot 17u30

Toegang klant

Optrekken koersdoel door Jefferies tilt beurskoers Renault op, hoe zit het met obligaties ?

De aandelen van Renault stegen maandag 9,74% op de beurs van Parijs, geholpen door een aanbeveling van de New Yorkse makelaar Jefferies, die op een veel hogere koers mikt voor het diamantmerk.

Jefferies zei voor het eerst in jaren "een strategische impuls" te zien in het nieuwe beleid van de constructeur en in de relaties met zijn Japanse bondgenoot Nissan. Vandaar dus de wijziging van zowel het advies als het koersdoel 

De New Yorkse broker verhoogde het koersdoel voor het aandeel van 22 naar 40 euro, dat woensdagochtend bij de opening op 25,60 euro noteerde. Tegelijkertijd verhoogde het zijn aanbeveling van "Hold" naar "Buy".

In zijn rapport stelt Jefferies dat het herstelplan dat door Renault werd aangekondigd voor de eerste keer in vele jaren toelaat dat het bedrijf van echt momentum profiteert.

"Binnen een sector die geen cyclische kenmerken vertoont, geloven we dat Renault opvalt dankzij een veelzijdige investeringstheorie die moet toelaten dat het kapitaal op de juiste manier wordt ingezet", legt de broker uit.

Een industrie die worstelt met problemen 

De aankondiging vormde een steun in de rug voor de hele Europese automobielsector die de afgelopen maanden heeft geleden onder de pandemie en een aantal andere factoren. In mei daalde de verkoop van nieuwe auto's in Frankrijk met nog eens 10%, dit voor de twaalfde keer op rij in een markt die verlamd wordt door het tekort aan elektronische componenten.

Op operationeel vlak sloot Renault, dat vorige maand zijn belang van 68% in zijn Russische dochteronderneming AvtoVAZ (met name het merk Lada) verkocht, het eerste kwartaal van het jaar af met een omzet van 9,5 miljard euro, of een daling met 2,7% tegen de achtergrond van een tekort aan halfgeleiders en de terugval van zijn activiteiten in Rusland.

In de marge van het kwartaalbericht bevestigde Renault zijn jaarprognoses die eind maart waren verlaagd, meer bepaald tot een bedrijfsmarge van ongeveer 3% en een positieve vrije kasstroom.

Renault rapporteerde ook dat het orderboek in Europa zich op een recordniveau voor de afgelopen 15 jaar bevindt, goed voor 3,9 maanden verkoop.

4,70% jaarrendement op obligatie verkrijgbaar in coupures van 1.000 euro

Onder de verschillende obligaties die zijn uitgegeven door 's werelds op drie na grootste autofabrikant, hebben we de obligatie uitgekozen die loopt tot november 2025 en die verkrijgbaar is in coupures van 1.000 euro.

Aan een koers van ongeveer 88% van de nominale waarde bedraagt het jaarlijkse rendement 4,70%, in lijn met de speculatieve "BB+"-rating die Standard & Poor's aan de emissie heeft toegekend.

De koers noteert flink onder pari, wat de obligatie samen met de kleine coupon van 1% fiscaal aantrekkelijk maakt voor Belgische ingezeten beleggers.

.